MMA

Do Bronxa čeka obrana naslova: Khabib je bio sjajan prvak, a ja ne mogu biti u njegovoj sjeni

Charles Oliveira je nakon trijumfa na UFC 262 priredbi, kada je prekidom u drugoj rundi svladao Michaela Chandlera, naslov prvaka lake kategorije proslavio u rodnom Brazilu. Do Bronx je nakon 11 godina u najjačoj MMA organizaciji stigao na tronu lake kategorije i naslijedio Khabiba Nurmagomedova. Brazilac i neporaženi Dagestanac nikada se međusobno nisu borili.

– Ljudi su me pitali zašto nisam nosio majicu na kojoj bi bila poruka Khabibu ili nešto mu poručio. Khabib je bio sjajan prvak, imao je omjer 29-0, i zaslužuje poštovanje. Dominirao je i uvijek je imao svoj stil. Umirovio se nakon što mu je otac preminuo i zbog toga zaslužuje još veće poštovanje. Obećao je kako se više neće boriti – kazao je novi prvak lake kategorije i dodaje kako bi neki voljeli vidjeti njihovu borbu:

– Ne mogu biti u njegovoj sjeni. Kaže kako je pobijedio sve u kategoriji, ali nije se borio protiv mene. No svladao je sve protiv koga se borio i zaslužuje poštovanje. A sada se piše nova povijest lake kategorije. Ono što je on napravio je prekrasno, ali sada je stiglo vrijeme Charlesa Oliveire.

Brazilca sada čeka obrana naslova, a izazivač bi mu mogao biti pobjednik trilogije između Conora McGregora i Dustina Poiriera. Njihova borba je zakazana za 11. srpnja i predvodit će UFC 264 priredbu u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

Odgovori

Back to top button