MMA

Diazov trener Cesar Gracie: Nate može pronaći način kako stići do pobjede

Khamzat Chimaev je veliki favorit u meču protiv Nate Diaza. Njihov okršaj 10. rujna predvodi UFC 279 priredbu, i to će biti posljednji Nateov nastup u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Neporaženi 28-godišnji švedsko-čečenski borac ima 11 pobjeda u karijeri, a posljednjih pet je izborio u UFC-u.

Borz je devet godina mlađi od Diaza koji iza sebe ima bogato borilačko iskustvo, tijekom karijere izborio 20 pobjeda, a ima i 13 poraza, dva posljednja meča je izgubio.

Nakon što je svladao Anthonyja Pettisa izgubio je od Jorgea Masvidala i Leona Edwardsa.

Premda većina misli kako će Chimaev imati lagan posao, Diazov trener Cesar Gracie smatra kako Nate ima svoje šanse.

– Khamzat bi mogao biti pod pritiskom jer želi završiti borbu što prije. Bude li se tako postavio to će ići Nateu u korist, koji treba razvući borbu – kazao je trener Cesar Gracie i nastavio:

– Nate je uvijek u formi. On ima prednosti u borbi na nogama, a budu li završili na tlu, vjerujem da je Nate bolji grappler. No protivnik je mlad i vrlo snažan borac. Bit će to težak meč, ali ima više načina kako stići do pobjede.

Diazov trener priznaje kako je želio da se Nate bori protiv Michaela Chandlera koji je bio je spreman prijeći u velter kategoriju. A Nate se, pak, želio boriti protiv Poiriera.

– U UFC ne žele da promociju napustite pobjedom. Oni hoće biti sigurni da nećete pomoći drugim organizacijama. Bilo je toliko dobrih mečeva za Diaza, ali UFC je odbio svaki naš prijedlog – istaknuo je Cesar Gracie.

Odgovori

Back to top button