MMA

Daniela Cormiera još bole porazi protiv Jona Jonesa: Ne mogu to zaboraviti, on je varalica

Obračuni između Daniela Cormiera i Jona Jonesa među najvećim su rivalstvima u UFC-ovoj povijesti. Oni su se dvaput sreli u oktogonu, a nešto uspješniji je bio Bones.

Prvi njihov dvoboj u siječnju 2015. završio je Jonesovom pobjedom jednoglasnom odlukom sudaca, a uzvrat koji se dogodio u srpnju 2017. je poništen.

Naime, Jones koji je i u tom dvoboju bio uspješniji od DC-a, pao je na doping-testu.

Cormieru je vraćen naslov prvaka poluteške kategorije, ali još se uvijek ne može pomiriti s tim porazima, naročito od onog drugog kada je Jones uzimao nedopuštene supstance.

– Prvi put me pobijedio, a onda je bio suspendiran, koristio je steroide i pao je na doping testu. Kad god smo se borili, on bi poslije meča bio kažnjen i to se ne može zaboraviti. Iako je meč poništen, svi su vidjeli kako sam izgubio. Jon Jones je tada vjerojatno zarađivao pet milijuna dolara – kazao je Daniel Cormier i dodao:

– Dakle, Jon Jones se 2017. u Anaheimu borio protiv mene, pobijedio je i proglašen je novim prvakom. Nakon toga su otkrili kako je pozitivan na steroide. Dobio je 18 mjeseci suspenzije, ali i dalje je zadržao svoj novac. Imao je trideset, a ja 38 godina. On je učinio neke stvari mojoj karijeri s kojima se nikada neću pomiriti.

Cormier sada razmišlja kako bi ti mečevi završili da nije uzimao nedopuštena sredstva.

– U borbama protiv njega mogao sam saznati da je bolji od mene, ali onda se pitam bili on bio bolji da nije uzimao steroide. To jednostavno ne mogu pustiti, Jones je varalica. On ima sve te sjajne instinkte za borbu, ali jednostavno sam sebi ne dopušta da bude velik koliko jeste. Da je ostao čist, mogao je biti taj borac, jer ljudi su ga voljeli – podvukao je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button