MMA

Daniel Cormier uvjeren kako je Islam Makhachev trenutačno najbolji borac lake kategorije

Charles Oliveira je prošlog mjeseca potvrdio da je najbolji borac lake kategorije, no nije imao priliku braniti pojas jer je dan uoči priredbe bio dvjestotinjak grama teži od dopuštene granice, te mu je promocija oduzela naslov prvaka.

Brazilski borac je u glavnoj borbi UFC 274 priredbe u Phoenixu gušenjem (rear-naked choke) u prvoj rundi svladao Justina Gaethjea.

Nije rijetkost da borci zbog viška kilograma ne prođu vagu, no ovo se prvi put dogodilo u meču za naslov.

Tako je Brazilac postao prvi prvak koji je zbog prekoračenja dopuštene granice za neku težinsku kategoriju ostao bez titule.

Bivši dvostruki prvak, a danas UFC-ov komentator Daniel Cormier tvrdi kako je Islam Makhachev trenutačno najbolji borac lake kategorije.

– On posjeduje najbolje vještine od svih boraca u lakoj kategoriji. Makhachev je lud. Na treningu mu znam reći: ‘Hej, moj borac te danas srušio na treningu’, a on mi odgovori: ‘Brate, dovedi Jordana Burroughsa da se obračunamo, to će biti dobar meč’. On je siguran u svoje hrvanje, volim tog momka – istaknuo je Daniel Cormier.

Jordan Burroughs je jedan od najboljih hrvač u posljednjih desetak godina, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, te peterostruki svjetski prvak.

– To su borci koji osvajaju naslove svjetskog prvaka. Kad sam osvojio broncu na SP-u, Rusija je imala pet ili šest svjetskih prvaka i jednog koji je osvojio brončanu medalju. Većina njih su bili Dagestanci, jer oni znaju hrvati. Kad sam vidio Khabiba i Islama, znao sam da će stvarati probleme u MMA-u. To se i dogodilo – podvukao je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button