MMA

Daniel Cormier smatra kako Adesanya ne bi trebao odmah dobiti revanš protiv Stricklanda

Israel Adesanya je prošlog vikenda porazom protiv Seana Stricklanda ostao bez UFC-ova pojasa prvaka srednje kategorije.

Izzyju je to bio drugi poraz u posljednja tri meča. Prije nešto manje od godinu dana izgubio je prekidom protiv Alexa Pereire, ali mu je UFC odmah dao priliku za revanš, te je u travnju nokautom uzvratio Brazilcu.

Šef UFC-a Dana White je nakon priredbe u Sydneyu najavio kako će promocija odmah dogovoriti uzvratnu borbu.

Adesanya je posljednjih godina pobjeđivao mnoge vrhunske borce, a od Marvina Vettorija i Roberta Whittakera bio je bolji čak dva puta.

Slavio je u sedam mečeva za pojas UFC-ova prvaka srednje kategorije, a od toga je pet puta obranio naslov.

U ožujku 2021. pokušao je osvojiti titulu najboljeg i u poluteškoj kategoriji no izgubio je od Jana Błachowicza.

Bivši dvostruku prvak, a danas UFC komentator Daniel Cormier smatra kako bi priliku borbi za naslov trebali dobiti i ostali borci.

– Kada je Izzy izgubio protiv Pereire svi smo govorili kako treba dobiti revanš. Mislim da se to sada ne treba dogoditi, ne bi trebao odmah dobiti priliku. Vrijeme je da se ova kategorija pokrene – istaknuo je Daniel Cormier i dodao:

– Sean Strickland je pobjedom otvorio priliku za neke nove mečeve. Cannonier je bio pričuvni borac, a on je pobijedio Stricklanda. Želio bih da priliku dobije Dricus Du Plessis, jer on je trebao biti u Sydneyju. Sada se vjerojatno grize negdje u Južnoj Africi, Mislim da sada razmišlja kako je propustio priliku pobijediti Adesanyu. Dakle, Du Plessis je sljedeći, jedino ako Khamzat Chimaev ne obriše pod s Paulom Costom.

Khamzat Chimaev će se 21. listopada boriti protiv Paula Coste.

Odgovori

Back to top button