MMA

Daniel Bažant u sjajnom meču podijeljenom odlukom sudaca izgubio od Francuza Charrierea

Hrvatski MMA borac Daniel Bažant (7-4) porazom je debitirao u jednoj od najvećih europskih promocija slobodne borbe.

Član pulskog Trojana sjajno se predstavio na Cage Warriors 147 priredbi u London i u odličnoj borbi podijeljenom odlukom sudaca izgubio protiv Francuza Morgana Charrierea (16-9-1) u meču perolake kategorije.

Morgan je na početku meča s nekoliko ‘kickova’ pogodio Bažanta, a onda ga je Francuz nehotično prstom zahvatio po desnom oku.

Meč je na trenutak bio prekinut, te je liječnik morao pogledati ozljedu. Nakon kraće pauze borba je nastavljena i nakon nekoliko razmjena Charriere je rušio Bažanta.

Francuz je pokušao ugušiti našeg borca, ali se Daniel uspješno obranio. Borba se vodila na tlu, gdje su obojica imali svojih trenutaka.

U završnici runde Bažant je preuzeo inicijativu, te uzeo gornju poziciju i držao Francuza prikliještenog na tlu.

Daniel je agresivno ušao u drugu rundu i pokušao udaračkim kombinacijama naštetiti protivniku, no Morgan je uzvraćao kontrom.

Charriere je dvaput rušio Bažanta, a naš se borac uspješno obranio.

Drugi dio runde protekao je uglavnom u borbi na tlu, a u završnici je naš borac kontrolirao meč iz gornje pozicije i uputio nekoliko dobrih udaraca,

Naš je borac odlično otvorio treću rundu i sjajnom boksačkom tehnikom dobro uzdrmao Francuza.

Morgan je ponovno rušio Daniela, ali se Puljanin vratio na noge. No ne zadugo, Charriere je opet rušio našeg borca, ali nije mogao ugroziti Bažanta.

Posljednja minuta ponovno je prošla u Danielovoj dominaciji.

Nažalost, nakon sjajnog nastupa u meču protiv bivšeg CW prvaka nije dobio naklonost barem dva sudaca.

Francuz je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv našeg borca i tom je pobjedom prekinuo niz od dva porza protiv Jordana Vucenica i Paula Hughesa.

Bažant je izgubio nakon tri pobjede u nizu. Prije 11 mjeseci je svladao Giovannija Rivettija, a u meču protiv bivšeg UFC-ovog borca Ronyja Jasona osvojio je pojas FNC-ova prvaka perolake kategorije.

Odgovori

Back to top button