MMA

Dana White zadovoljno trlja ruke: UFC ima 40 posto više publike nego prije pandemije

Najjača MMA organizacija je lani u svibnju bila prva organizacija američkog profesionalnog sporta koja je organizira priredbu tijekom pandemije Covid-19.

Promocija je natjecanje nastavila UFC 249 priredbom koju je predvodio okršaj između Justina Gaethjea i Tonyja Fergusona u kojoj je Highlight pobijedio prekidom u petoj rundi.

Od tada je UFC nastavio organizirati priredbe i puniti dvorane širom svijeta. Predsjednik Dana White ističe kako je promocija donijela pravu odluku.

– Naša baza navijača porasla je za 40 posto. Tijekom pandemije gledateljima smo ponudili sjajne priredbe i nezaboravne borbe. Znao sam da postoji način održavanja priredbi kada je počela pandemija. Nastavili smo kontinuitet i sada smo se već dobro zagrijali – istaknuo je Dana White i dodao:

– Sljedeće godine rušit ćemo rekorde. Zasad smo od ulaznica najviše zaradili 3,2 milijuna dolara za jednu priredbu. No vjerujem kako će UFC 270 priredba u Kaliforniji donijeti više od pet milijuna dolara, to će biti zarada samo od ulaznica. Uvjeren sam kako će sljedeća godina biti mnogo bolja.

Odgovori

Back to top button