MMA

Dana White otkrio kako bi se Stipe Miočić ovog ljeta mogao boriti protiv Jona Jonesa

Američko-hrvatski borac 39-godišnji Stipe Miočić je prije nešto više od godinu dana izgubio protiv Francisa Ngannoua i ostao bez pojasa UFC-ova prvaka teške kategorije.

Miočić se povukao, a u kolovozu je njegova supruga Ryan Marie rodila sina Matea Cruza.

To im je drugo dijete, 2018. su dobili kćerkicu Meelah.

Još se neko vrijeme Stipe nije pojavljivao u javnosti, a onda se zakotrljala priča o njegovom povratku.

Već nekoliko mjeseci nagađa se tko bi mogao biti njegov sljedeći protivnik, a i nekoliko je boraca pokazalo interes za okršaj s bivšim prvakom.

Predsjednik UFC-a Dana White u intervju za TMZ Sport je otkrio tko bi mogao biti Miočićev protivnik i to ovog ljeta.

– Nadam se da će se u postavi za ljetne priredbe naći i Jon Jones. On bi se trebao boriti protiv Stipe Miočića – kazao je Dana White, te najavio mogući okršaj dviju legendi, o toj borbi već se mnogo govorilo…

Jon Jones je bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije koji se već neko vrijeme priprema za nastup među teškašima. Hoće li do ljeta biti spreman za povratak u oktogon?

Nekadašnji UFC-ov prvak bantam kategorije Henry Cejudo ističe kako bi meč između Miočića i Jonesa bio sjajan potez promocije.

– Vjerujem kako će doći do te borbe i u njoj ćemo vidjeti svu Jonovu kreativnost. Stipe nije nokauter velike snage, a njegov najveći dar je izdržljivost. Ne bi ljutilo da uzme još godinu odmora jer je mnogo toga postigao. Toliko je dobar da su se ljudi na to već navikli – kaže Henry Cejudo, koji trenira s Jonesom:

– Voljeli ga ili ne, ali Jon Jones je najveći svih vremena. To mjesto će zacementirati kada osvoji naslov u teškoj kategoriji. On zna kako pobijediti, a može mu se suprotstaviti jedino borac koji riskira. Samo tako ga se tako može pobijediti. U ovom trenutku nema boljeg od njega u cijelom UFC-u.

Prvak Francis Ngannou je prije nekoliko tjedana operirao koljeno, te ga čeka nešto dulja pauza. U međuvremenu će se pokušati dogovoriti s UFC-om i produljiti ugovor. Nekadašnji prvak, a danas UFC-ov komentator Daniel Cormier smatra kako se Miočića ne smije preskočiti bude li promocija organizirala meč za pojas privremenog prvaka.

– U tom meču trebali bi se boriti Stipe Miočić protiv Jona Jonesa. Bez obzira tko pobijedi, kada se Francis vrati, imamo veliku borbu. Vrijeme je da se Miočiću pokaže malo poštovanja. On je snažan, izdržljiv i dobar kao svi najbolji borci svijeta. Bude li došlo do borbe za privremeni naslov, on mora sudjelovati u tome – istaknuo je Daniel Cormier.

Odgovori

Back to top button