MMA

Curtis Blaydes smatra kako potencijalnom meču između Miočić i Jonesa nema favorita

Stipe Miočić bi se mogao do kraja godine vratiti u oktogon. Američko-hrvatski borac svoj zadnji meč imao je lani u ožujku kada je izgubio UFC-ov pojas prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua.

U zadnje se vrijeme kroz medije provlači priča kako bi UFC mogao organizirati borbu za pojas privremenog prvaka, jer se Ngannou oporavlja od operacije koljena.

Kamerunac bi se mogao vratiti krajem ili početkom iduće godine. A kao kandidati za potencijalni meč za privremenog prvaka najčešće se spominju Stipe Miočić i Jon Jones.

Teškaška zvijezda Curtis Blaydes vjeruje kako bi okršaj između Miočića i Jonesa bio vrlo neizvjestan. Nije od onih koji smatraju kako je to jednosmjeran me u kojem je Bones favorit.

– Mnogi MMA-a fanovi razumiju kako su Miočić i Jones sasvim pametno birani za tu potencijalnu borbu u kojoj nema favorita. Njihov meč može otići u oba smjera – kazao je Curtis Blaydes i dodao:

– Jones nije pokazao da može nokautirati jednim udarcem. On je kreativan, udarat će vas laktovima, koljenima, šakama… Agresivan je i neće prestati napadati i ako završe na tlu. Traži ‘submission’ i koristi laktove, ali nema moć.

Miočić je tijekom karijere izborio 20 pobjeda, a u 15 je slavio nokautom. Ima i četiri poraza.

– Mislim kako je Stipe u toj borbi u prednosti i mogao bi pobijediti, jer je ima više rundi u teškoj kategoriji. Pokazao je koliko je snažan kada je nokautirao Fabricija Werduma ili Alistaira Overeema – istaknuo je Curtis Blaydes i nastavio:

– Nije to bio jedan udarac, ali bio je najvažniji od kojeg je krenuo u završnicu. Odličan je hrvač i ima sjajnu kondiciju. Dovoljno je pametan borac, koji može pročitati Jonesa. Njegovi će udarci nanositi više štete nego oni od Jonesa. No mislim da meč može otići na obje strane.

Američki borac osvrnuo se i na moguću borbu protiv Miočića.

– Imamo vrlo sličan stil borbe. On je pametan, sjajno se kreće i također je dobar boksač. I ja tome težim. Stipe to sjajno radi i ja želim biti takav. On ne forsira rušenje, dok ja to pokušavam često činiti, stalno imam to u glavi. Miočićeva rušenja stižu kako nekakav slijed u borbi, kada mu to neće oduzeti previše energije. On sam pusti da se to dogodi i u tome je Stipe sjajan, tome mu se divim – završio je Curtis Blaydes.

Odgovori

Back to top button