MMA

Claressa Shields je bila dobra, ali još mnogo treba učiti o slobodnoj borbi

Jedna od najboljih boksačica svijeta i dvostruka olimpijska pobjednica Claressa Shields nedavno je debitirali u slobodnoj borbi. Američka borkinja je u glavnoj borbi PFL 4 turnira Atlantic Cityju prekidom u trećoj rundi pobijedila Brittney Elkin.

Tijekom prve dvije runde Claressa se nekoliko puta izvukla nakon rušenja, te pokazala kako još na tome treba mnogo vježbati. No kada su borkinje bile na nogama Claressa je znala dobro uzvratiti svojoj suparnici.

Nakon što Elkin nije uspjela rušenje u trećoj rundi, zlatna olimpijka krenula je žestoko. Claressa je počela pogađati Elkin što je dovelo do prekida.

– Vrlo je smirena. Zabrinula me u prvoj rundi, no u nastavku je pokazala da ipak nešto zna. Bila je dobra na nogama, ali i u borbi na tlu. Baš je impresivno što je sve naučila u borbi na tlu, ali još mnogo toga mora naučiti. No priznajem, impresionirala me svojim nastupom – kazao je PFL-ov predsjednik Ray Sefo i dodao:

– Sjećam se kada sam počeo trenirati MMA i mislio sam da ću biti dobar sve dok me nije srušio Jay Hieron koji je imao 77 kilograma. Onje bio bivši hrvač i nisam mogao ništa učiniti protiv njega. nisam ga mogao pomaknuti…

Odgovori

Back to top button