MMA

Charles Oliveira ima želju napasti još neki UFC-ov pojas

Prvak UFC-ove lake kategorije Charles Oliveira ima želju osvojiti još koji naslov u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji.

Brazilski borac je nedavno protiv Dustina Poiriera prvi put obranio titulu prvaka, a u nedavnom intervjuu je potvrdio izjavu svog trenera Diega Lime da želi borbu za pojas u drugoj kategoriji.

Trener je ističe kako ne bi imao problema spustiti se u perolaku kategoriju gdje bi se borio protiv Alexandera Volkanovskog ili otići u velter kategoriju gdje bi ga čekao Kamaru Usman.

– Vjerujem kako ne bih imao problema spustiti se na kilažu perolake kategorije. To sam dokazao na posljednjem skidanju kilograma. Mislim kako bih uz dobre treninge lagano mogao postići potrebnu kilažu – kazao je Charles Oliveira i dodao:

– Kada bih dobio priliku odmah se boriti za naslov u perolakoj kategoriji istog trena bih krenuo skidati kilograme. I kada bi se ukazala prilika boriti se u višoj kategoriji, prihvatio bih izazov. No vjerujem kako bih se bolje snalazio u nižoj kategoriji.

Charles Oliveira se u perolakoj kategoriji zadnji put borbi u studenom 2016. kada je izgubio protiv Ricarda Lamasa. No tada nije prošao na vaganju, te je prešao u laku kategoriji gdje je lani postao prvak.

Brazilca uskoro čeka nova obrana naslova, a sljedeći protivnik mogao bi biti Justin Gaethje.

Odgovori

Back to top button