MMA

Chael Sonnen: Trenutačno najveći meč koji se može dogovoriti je između Ngannoua i Jonesa

Uskoro će proći godinu dana otkako je Francis Ngannou u meču protiv Ciryla Ganea obranio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije.

Kamerunskom udaraču to je bio i posljednji nastup u oktogonu, jer je nedugo zatim otišao operaciju koljena.

I dok se Ngannou oporavljao od operacije zavrtjela se priča o mogućoj borbi za pojas privremenog prvaka, a najčešće su se spominjali Jon Jones i Stipe Miočić.

No te se borba nikad nije dogodila, a vjerojatno i neće, jer se mnogi nadaju kako bi Francis već u ožujku mogao braniti naslov i to upravo protiv Jonesa.

Među onima koji bi vrlo rado gledali okršaj između Ngannoua (17-3) i Jonesa (26-1-1) je bivši borac, a danas komentator Chael Sonnen.

– Mogući meč između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua je najveća borba koja se trenutačno može dogovoriti u tom sportu. To bi bio meč dvojice boraca koji se već neko vrijeme nisu borili – istaknuo je Chael Sonnen i dodao:

– Francis je siguran, još mu nisu uzeli naslov. Bilo je govora kako će se Miočić i Jones boriti za titulu privremenog prvaka, a spominjao se i dvoboj između Blaydesa i Jonesa. No te su glasine brzo nestala. Uvijek se govorilo o privremenim titulama, što znači da je Francis zaštićen i još uvijek je prvaka.

A Francis Ngannou još uvijek nije potpisao ugovor s UFC-om, jer želi boksati, ali i imati veći honorar. Sonnen vjeruje kako će se Ngannou na kraju dogovoriti s promocijom.

Odgovori

Back to top button