MMA

Chael Sonnen smatra kako je Jonu Jonesu najveća kazna što je i dalje u UFC-u

Jon Jones je nedavno imao problema sa zakonom. Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije je samo nekoliko sati nakon ceremonije uvrštenja u Kuću slavni uhićen u Las Vegasu zbog fizičkog nasilja nad zaručnicom.

Prilikom privođenja pružio je otpor policiji, a oštetio je i njihov službeni automobil. Bones je u pritvoru bio do jutra, a na sudu se mora pojaviti 26. listopada.

Mnogi su osudili njegovo nasilno ponašanje, a neki smatraju kako bi ga najjača svjetska MMA organizacija trebala otpustiti. Chael Sonnen se ne slaže s takvim razmišljanjima.

– Zašto želite da UFC otpusti Jona Jonesa? Da ga povrijede ili kazne? Ako ga otpustite, više ga ne možete kontrolirati, a možete pretpostaviti kako bi tržište na to reagiralo. S njime imate ugovor i možete ga kontrolirati. No problem je ako ga otpustite za željom da ga povrijedite – kaže Chael Sonnen i nastavlja:

– Jones nije ništa zaradio od borbe protiv Dominicka Reyesa i to je već velika kazna. Najefektnija je novčana kazna i tako svi rade. Dakle, ako želim kazniti Jona Jonesa, onda ću ga zadržati pod ugovorom.

Sonnen je spomenu i Jonesove zahtjeve u kojim je tražio raskid s UFC-om, te je uvjeren kako bi bivši prvak mogao dobiti mnogo dobrih ponuda kad bi postao slobodan borac. A MMA fanovima je poručio:

– Ne želite gledati Jona Jonesa? Pa i tako ga u zadnje vrijeme ne možete nigdje vidjeti.

Odgovori

Back to top button