MMA

Bivši UFC-ov prvak tražio borbu protiv Adesanye, a sada dobio okršaj protiv Gasteluma

Robertu Whittakeru je Costino otkazivanje borbe poremetilo planove. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije je želio pobjedom protiv Brazilca potvrditi prvo mjesto izazivača i borbu za naslov protiv Israela Adesanye. Ali nakon što Paulo Costa odustao od meča koji se trebao održati 17. travnja, jer ima simptome gripe, australski borac mogao bi ostati bez borbe što mu umanjuje šansu da uskoro dobije priliku u okršaju za pojas prvaka.

Naime, tjedan dana ranije Darren Till se bori protiv Marvina Vettorija i bude li netko od te dvojice pobijedio nekim fantastičnim potezom mogao bi preskočiti Whittakera i napasti naslov.

Australski borac je zbog novonastale situacije zatražio od UFC-a borbu protiv Israela Adesanye. No Izzy i njegov tim smatraju kako bi Darren Till trebao biti izazivač bude li pobijedio Vettorija, bez obzira na to što je lani jednoglasnom odlukom izgubio protiv Whittakera.

Australac je tražio zamjenskog suparnika kako bi zadržao prednost za mjesto izazivača, te mu se ponudio Kelvin Gastelum. Vodstvo najjače MMA organizacije ispunilo im je želju te je odlučio organizirati njihovu borbu.

Tako će se Whittaker (22-5) i Gastelum (16-6, 1 NC) obračunati u glavnoj borbi UFC Fight Night priredbe 17. travnja koja će se vjerojatno održati u Las Vegasu.

Njihov prvi obračun trebao se dogoditi u veljači 2019. kada je australski borac bio prvak srednje kategorije. No Whittaker je zbog zdravstvenih problema otkazao borbu.

Dva mjeseca kasnije Gastelum se borio protiv Israela Adesanye i izgubio nakon fantastičnih pet rundi jednoglasnom odlukom sudaca. Adesanya je tada osvojio privremeni naslov UFC-ova prvaka.

Odgovori

Back to top button