MMA

Artem Lobov tuži Conora McGregora i traži ogromnu novčanu odštetu

Conor McGregor je u rujnu 2018. predstavio svoj viski Proper Twelve, a njegova distribucija se munjevitom brzinom proširila svijetom.

Lani su McGregor i njegovi poslovni partneri prodali većinsku udio u kompaniji. Kupac je bila meksička tvrtka Becle koja je za 51 posto vlasničkog udjela platila čak 150 milijuna dolara.

S obzirom na to da je Conorovo bogatstvo prije ovog bilo procijenjeno na 130 milijuna dolara, tom ga je prodajom udvostručio.

Bivši Conorov kolega Artem Lobov tuži slavnog Irca, a tvrdi kako je Proper Twelve brend bio njegova ideja.

Rus navodno traži pet posto od ukupne vrijednosti prodaje. U tom slučaju radi se o 7,5 milijuna dolara.

No ako Lobov želi pet posto od cjelokupnog profita prodaje, koja se procjenjuje na 600 milijuna dolara, onda se njegovo potraživanje diže na 30 milijuna dolara.

– Moj klijent je umirovljeni borac s titulom magistra financija i tržišta kapitala. Pokrenuli smo postupak na visokom pravnom sudu kako bismo napravili sporazum s gospodinom McGregorom u vezi brenda Proper Twelve – izjavio je Lobov odvjetnik Dermot McNamara, te dodao:

– On je bio inicijalni tvorac i suosnivač koncepta za pokretanje čitavog brenda. Stvari su trenutačno na sudu i ne želim davati dodatne komentare.

Pravni zastupnici slavnog Irca izdali su priopćenje u kojem piše:

Proper Twelve viski stvoren je, razvijan, brendiran i neumorno promoviran od strane Conora McGregora’.

Odgovori

Back to top button