MMA

Alex Pereira prozvao Adesanyu: Odmaknuo me od šanka, sada ja želim nešto učiniti za njega

Najveća svjetska MMA organizacija ponudila je fanovima slobodne borbe još jednu fantastičnu priredbu na kojoj je Alex Pereira stigao do naslova prvaka poluteške kategorije.

Brazilski borac je na UFC 295 priredbi u New Yorku nokautom u drugoj rundi pobijedio Čega Jirija Prochazku i osvojio zlatni pojas, drugi nakon titule u srednjoj kategoriji.

Pereira je nakon trijumfa prozvao bivšeg prvaka Israela Adesanyu na okršaj u poluteškoj diviziji.

– Nakon lijevog krošea uslijedio je i drugi, a onda mi je pao na noge. Ne mislim da je sudac prerano odlučio prekinuti meč. Ovaj pojas je za mene velika čast – kazao je Alex Pereira, te otkrio protiv koga se želi boriti:

– Ima jedan momak koji je u intervjuima govorio kako ću završiti za šankom. To mi je bila strašna motivacija. Njegove su me izjave odmaknule od šanka i sada sam ponovno na tronu.

Pereira i Adesanya dosad su imali dva MMA meča. Brazilac je u studenom prošle godine prekidom u petoj rundi svladao Adesanyu, a u travnju ove godine Izzy je uzvratio i nokautirao Alexa.

Njih dvojica su se dvaput obračunali i u kickboxingu, a brazilski borac je oba puta bio uspješniji.

– On je rekao da se borbama želi vratiti tek 2027., a ja mislim da treba iskoristiti svoj talent. Hoću ga spasiti, želim nešto učiniti za njega. Imamo dugu povijest. Adesanya, dođi tatici! – podvukao je Alex Pereira.

No Brazilca sada čeka nekoliko odličnih boraca u poluteškoj kategoriji, a prvi bi na redu mogao biti bivši prvak Jamahal Hill.

Odgovori

Back to top button