MMA

Adesanya uoči revanša: Ponovno ću prebiti Whittakera

Fanovi slobodne borbe dugo se čekali revanš između Israela Adesanye i Roberta Whittakera.

Za nešto više od tjedan dana Adesanya će na UFC 271 priredbi u Toyota Center dvorani u Houstonu ponovno braniti pojas prvaka srednje kategorije koji je u listopadu 2019. osvojio u meču protiv Whittakera.

Nakon toga poraza, Robert izborio tri pobjede (Darren Till, Jared Cannonier i Kelvin Gastelum) i ponovno dobio priliku boriti se za naslov prvaka.

Izzy je uvjeren kako će ishod meča biti isti bez obzira na to što je Whittaker u posljednje dvije godine sjajno napredovao.

– Ponovno ću prebiti Whittakera. On se ne može boriti na nogama protiv mene i bit će prisiljen na grappling. Prvo je rekao kako mu je Kelvin Gastelum objasnio kako me može svladati, a onda je izjavio kako je to bio Jan Blachowicz. Bude li nekog kopirao loše će završiti kao i u našoj prvoj borbi – rekao je Israel Adesanya i dodao:

– Robert je možda nešto naučio iz svojih pogrešaka i mogao bi ih neko vrijeme izbjegavati. No siguran sam da će u jednom trenutku početi ponavljati pogreške. Čim će osjeti da mu u grapplingu ne ide protiv mene vratit će se na staro. A onda će završiti kao i prošli put.

Prvak je uvjeren kako je Whittaker napredovao od njihove borbe, ali opet nedovoljno da mu uzme pojas.

– Želi li biti bolji od mene morat će pokazati mnogo više nego u svim dosadašnjim borbama. A ja ću ga ponovno pobijediti. Kod njega se vidi napredak, ali to nije ni blizu onome što ljudi vjeruju. Svakako moram biti oprezan. No i ja napredujem nevjerojatno brzo – zaključio je Israel Adesanya.

Odgovori

Back to top button