MMA

Adesanya obranio pojas prvaka protiv Cannoniera, Volkanovski dominirao protiv Hollowaya

Israel Adesanya je u glavnoj borbi UFC 276 priredbe u T-Mobile Areni u Las Vegasu pobijedio Jareda Cannoniera i peti put obranio pojas prvaka srednje kategorije.

Izzy je krenuo ‘kickovima’, a Jared je čekao priliku, nije srljao u obračun, te se uspješno branio. Prva runda prošla je u taktičkom nadmudrivanju u kojoj nitko nije želio previše riskirati.

Obojica su i u nastavku pokušali ‘kickovima’ ugroziti jedan drugoga. U posljednjoj minuti druge runde Adesanya je prstom ubo Cannoniera u oko pa je meč na trenutak bio prekinut.

Israel je početkom treće runde krenuo nešto agresivnije, a Jared je pokušao odgovoriti rušenjem, ali se Nigerijac obranio.

Slično je bilo i sredinom runde, no borba se nakon kraćeg klinča uz ogradu ponovno vratila u sredinu oktogona. U završnici su ponovno završili u klinču, ali se Adesanya uspješno obranio.

Taktičko nadmudrivanje nastavljeno je i u posljednje dvije runde. Adesanya je svojim dužim rukama držao Cannoniera na distanci, te je ‘kickovima’ nastavio udarati protivnika.

Jared je sredinom zadnje runde ponovno pokušao rušiti Izzyja. U zadnjoj minuti Cannonier je nekoliko puta sjajno pogodio Adesanyu koji se uspio izvući.

Israel Adesanya je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca (49–46, 49–46, 50–45) i to mu je bio 23. trijumf u karijeri i 12. u UFC-u.

U trećem međusobnom dvoboju Alexander Volkanovski je potpuno dominirao protiv Maxa Hollowaya i po četvrti put obranio naslov prvaka perolake kategorije.

Australcu je to bila 25. pobjeda u karijeri i najuvjerljiviji nastup protiv Hollowaya u kojem je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (50–45, 50–45, 50–45).

Borba je očekivano počela u ispitivanju snaga u kojoj je Volkanovski bio nešto konkretniji. Holloway je pokušao iznenaditi s nekoliko ‘kickova’. U završnici runde Alexander je pogodio nekoliko lijevih krošea, dok je Max uzvratio laktom.

Volkanovski je nastavio sjajno pogađati i nekoliko puta dobro uzdrmao protivnika. Sredinom druge runde sjeo mu je odličan kroše kojim je napravio Maxu posjekotinu iznad lijevog oka. Holloway je pokušao napasti ‘high kickovima’ koje je Alexandera uspješno izbjegao.

I prvi dio treće runde protekao je taktičkom nadmudrivanju i kojem je Volkanovski nastavio dominaciju, a onda su završili u klinču. Nakon hrvanja uz ogradu ponovno su se vratili u sredinu oktogona, gdje je Alexander ponovno dominirao.

Volkanovski je na ulasku u četvrtu rundu djelovao mnogo svježije od Holloway, te je nastavio precizno pogađati. Max je pokušao uzvraćati ‘kickovima’ koji su bili dosta neprecizni. Alexander je sjajno priveo rundu kraju, te je bio imao uvjerljivu bodovnu prednost.

I posljednja je dionica prošla u potpunoj dominaciji Volkanovskog koji ni u jednom trenutku nije smanjivao ritam. Holloway je uspio kraj meča dočekati na nogama.

Brazilac Alex Pereira uvjerljivo je stigao do treće pobjede u UFC-u. Bivši kickboksački prvak je nokautom polovicom prve runde pobijedio Amerikanca Seana Stricklanda. Brazilski borac vjerojatno će biti sljedeći izazivač u borbi za naslov prvaka srednje kategorije.

Strickland je pokušavao zaprijetiti Pereiri, ali je Brazilac smirio svaki pokušaj protivnika. Sredine runde Brazilac je lijevim krošeom pogodio Stricklanda u bradu, koji je zateturao po oktogonu što značilo da je i meč gotov. Alex Pereira je nakon meča zatražio meč protiv Israela Adesanye.

U američkom dvoboju Bryan Barberena je prekidom u drugoj rundi svladao Robbieja Lawlera u meču velter kategorije. Bryan je meč otvorio s nekoliko ‘low kickova’, ali je Robbie uzvraćao udarcima u tijelo.

Obojica su izmijenili mnogo udaraca, no u prvoj rundi Lawler je ostavio nešto bolji dojam. Slično je bilo i u nastavku, a onda je Bryan pogodio nekoliko dobrih krošea, te je izgledalo kako Robbie gubi tlo pod nogama. Sudac prekinuo borbu. Barbereni je to bio treća pobjeda u nizu.

Glavni program priredbe otvorio je meč između Brazilca Pedra Munhoza i Amerikanca Seana O’Malleya od kojeg se mnogo očekivalo. No publika u T-Mobile Areni ostala je razočarana, jer je borba polovicom druge runde prekinuta nakon što je Sean pogodio Pedra prstom u oko.

O’Malley je u drugoj rundi pokušao nametnuti svoj ritam, ali mu Munhoz nije dopustio da preuzme inicijativu.

Sredinom runde Brazilac je pokušao izmaknuti O’Malleyev udarac koji je ispružio ruku, te prstom ubo Brazilca u oko. Liječnik je pogledao Munhoza te mu nije dopustio nastaviti borbu jer ništa nije vidio na to oko.

Rezultati UFC 276 priredbe:

Israel Adesanya def. Jared Cannonier – jednoglasna odluka sudaca (49–46, 49–46, 50–45)
Alexander Volkanovski def. Max Holloway – jednoglasna odluka sudaca (50–45, 50–45, 50–45)
Alex Pereira def. Sean Strickland – KO, 1. runda (2:36)
Bryan Barberena def. Robbie Lawler – TKO, 2. runda (4:47)
Pedro Munhoz vs. Sean O’Malley – No Contest, 2. runda (3:09)

Uvodne borbe:

Jalin Turner def. Brad Riddell – Submission (guillotine choke), 1. runda (0:45)
Jim Miller def. Donald Cerrone – Submission (guillotine choke), 2. runda (1:32)
Ian Garry def. Gabriel Green – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Dricus du Plessis def. Brad Tavares – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
André Muniz def. Uriah Hall – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–27)
Maycee Barber def. Jessica Eye – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 30–27)
Julija Stoliarenko def. Jessica-Rose Clark – Submission (armbar), 1. runda (0:42)

Odgovori

Back to top button