MMA

A.J. McKee novi je Bellatorov prvak: Svi moji snovi se ostvaruju

Američki MMA borac A.J. McKee je sve profesionalne borbe imao u Bellatoru. U drugu najjaču svjetsku MMA promociju stigao je 2015. i od tada je strpljivo gradio karijeru.

Pobijedio je u svih 18 borbi, šest ih je završio nokautom, sedam gušenjem, a u pet mečeva je slavio sudačkom odlukom.

Posljednji trijumf na Bellator 263 priredbi u Inglewoodu protiv Brazilca Patricija Freirea donio mu je pojas prvaka perolake kategorije i nagradu od milijun dolara za pobjednika Bellatorova Grand Prixa.

– Svi moji snovi se ostvaruju. To je nevjerojatno – kazao je A.J. McKee nakon meča.

Amerikanac je Freirea pobijedio na vrlo atraktivan način već u prvoj rundi. Prvo ga je pogodio lijevim ‘high kickom’ u glavu, pa ga s nekoliko udaraca srušio na pod, a onda je ‘guillotine chokeom’ završio borbu.

– Najavio sam kako ću ga pobijediti sa stilom. Kada sam ga uzdrmao ‘high kickom’, znao sam da je kraj blizu. Nakon tog udarca pogodio sam ga aperkatom i vidio sam kako odustaje. Mislio sam da je to bilo dovoljno, no sudac je rekao da nastavim udarati dok on ne prekine borbu – rekao je A.J. McKee i dodao:

– Sanjao sam tu borbu. Molio sam se i iste večeri imao sam viziju kako će proći meč. Znao sam da ću pobijediti. No to nije bilo čudno u snu. Možda mi se u snu ukazao naslov u lakaj kategoriji, ne znam. No sada uživam.

Novi prvak je najavio prelazak u višu kategoriju.

– Možda ću još imati neku super-borbu, ali sam završio s perolakom kategorijom. Sada ću prijeći u laku kategoriju. Freirea je bio najbolji borac te kategorije, a sada više nije. Ja sam najbolji borac perolake kategorije na svijetu – ispalio je A.J. McKee.

Amerikanac je spreman svojih milijun dolara uložiti u borbu protiv bilo kojeg borca iz neke druge promocije, ali je prvenstveno mislio na UFC.

– Hajdemo organizirati neke super-borbe, pokrenuti velike stvari. Promijenimo taj sport i ujedinimo pojaseve – predložio je za kraj A.J. McKee.

Odgovori

Back to top button