Kick & Thai

Prvak u kickboxingu Ivica Ivić posvetio se radu s mladima u svom klubu Armus Gym

Boxing-kickboxing klub Armus Gym obilježava prvu godinu djelovanja u novom prostoru u Španskom.

Klub je u veliku četvrt Špansko, nakon što je od osnutka 2010. godine djelovao u Podsusedu, preselio višestruki trofejni kikboksač, prvak i trener Ivica Ivić (40) poslije tragične pogibije starijeg brata Stipana, također bivšeg prvaka i trenera boksa i kikboksa.

Ivica Ivić cijeli je život posvetio borilačkim vještinama. Kako potječe iz prognaničke obitelji iz Bosanske Posavine počeo je vježbati i boriti se u Njemačkoj, a godinama je trenirao i u BK Leonardo u Dubravi s trofejnim trenerom Leonardom Pijetrajom.

Ivić je pet puta osvajao europske i svjetske kupove u kickboxingu, bio je svjetski doprvak, te osvajao odličja na europskim i svjetskim prvenstvima i pobjeđivao na brojnim turnirima, a dvanaest puta bio je državni prvak.

Ivić se i dalje aktivno natječe, pa je i ove godine pobijedio u superteškoj kategoriji na Europskom kupu u Karlovcu gdje se okupilo 2000 kickboksača, a osvojio je prvo mjesto i na tradicionalnom turniru „Josip Jović“ u Slunju – posebnost je što je Ivica Ivić bio pobjednik u najtežoj kategoriji iznad 91 kg, a njegov sin Michell (11) kao debitant osvojio je svoju prvu medalju u kicklighter među mlađim kadetima.

Tata Ivić bio je proglašen za najboljeg seniora u Slunju, a također Armusov borac Marko Mlinarić za najboljeg juniora.

Na Memorijalu Josipa Jovića u Slunju mladi borci Armus Gyma osvojili su ukupno 12 medalja – četiri zlata, četiri srebra i četiri bronce. Rad s mladima glavna je Ivićeva orijentacija u Armus Gymu, pa u Španskom trenira tridesetak mladih natjecatelja, od čega su njih petnaestak počeli kao mlađi kadeti.

Među njima ističu se seniori Ante Uremović, Nikola Josipović i Sara Špoljar, juniori Marko Mlinarić, Josip Peremin i Semir Smajlović, a Ivić je posebno ponosan što trenira svog sina Michella, te nećake Miguela i Miu Ivić, djecu pokojnog brata Stipana.

Uz brojna pojedinačna odličja i nagrade, Armus Gym triput je već bio proglašavan za naš najbolji kickboxing klub, a Ivica Ivić bio je proglašen i za najboljeg trenera.

Uvjeti za rad i napredak kod trenera Ivića u prostoru tržnice u Španskom sad su podignuti na najvišu razinu – funkcionalno opremljen klub ima sve potrebno za borilačke treninge, od ringa za sparinge do teretane i sprava za kondicijsku pripremu, kompletno je u Ivićevu vlasništvu i na raspolaganju je sportašima od 0-24 sata! To je i jedini borilački klub u Hrvatskoj otvoren neprekidno u svako doba noći i dana!

Trener Ivica Ivić u planovima ima i dodatno proširenje Armus Gyma koji je njegov životni projekt i u koji je uložio svu svoju posvećenost i ljubav prema sportu i borilačkim vještinama, a to ga neće smesti u novim sportskim pothvatima – uz sve seniorske titule natjecat će se aktivno u veteranskoj konkurenciji iznad 40 godina i već je postavio glavne ciljeve – Svjetsko prvenstvo 2023. godine, te borbe na Europskom i Svjetskom kupu.

Titulu za apsolutnu predanost nitko mu ne može oduzeti – najstariji je borac među seniorima ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi koji u 40. godini bez respekta ulazi u ring znatno mlađim borcima!

U dosadašnjoj karijeri nije ga spriječilo ni osam ozbiljnih operacija: ramena, podlaktice, nosa, bicepsa, leđa… Nebrojene ostale sitnije lomove i ozljede odavno je prestao brojiti.

Odgovori

Back to top button