Kick & Thai

Pit Bull jedini klub na svijetu koji na Europskim igrama ima borce u tri različita borilačka sporta

Splitski Pit Bull je već dugi niz godina među najboljim borilačkim klubovima u Hrvatskoj.

Njihovi se borci gotovo uvijek s velikih natjecanja vraćaju s nekoliko medalja, a ovogodišnje Europske igre u Krakowu ostat će zlatnim slovima upisano u povijest splitskog kluba.

Naime, četvero sportaša Pit Bulla nastupit će na tim Igrama i to u tri različita borilačka sporta.

Dea Bolanča putuje s boksačkom reprezentacijom, a potom se priključuju Marija Bodač i Toni Ćatipović s reprezentacijom tajlandskog boksa, a zadnja će doći Antonija Zec s kickboxing reprezentacijom

Trener Marko Žaja će pratiti sve tri reprezentacije i sva četiri Pit Bullova borca.

‘To je veliki događaj za kickboxing i tajlandski boks, jer smo po prvi puta ušli u program Olimpijskih igara. Ovog puta na kontinentalnoj razini, a na sljedećim Olimpijskim igrama i na globalnoj’, piše na Facebook stranici Pit Bulla.

– Mi smo jedini klub na svijetu koji ima četiri borca u tri različita borilačka sporta – kaže Gordan Vatavuk, jedan od trenera u Pit Bullu i dodaje kako se nada medaljama:

– Antonija Zec je aktualna svjetska prvakinja u ‘full contactu’ i europska doprvakinja, te će na turniru biti nositeljica. Marija Bodač i Toni Ćatipović uvijek su se s natjecanja vraćali s medaljama, dok će Dea Bolanča imati najteži zadatak. Naime, njoj je to prvo takvo natjecanje, a u boksu je uvijek velika konkurencija.

A borci Borci Pit Bulla polučili su izvanredne rezultate i u Budimpešti na najjačem turniru Svjetskog kupa u kickboxingu, osvojili su zlato i tri bronce.

Konkurencija je bila izuzetno brojna i kvalitetna, sudjelovali su natjecatelji iz 46 zemalja sa svih kontinenata.

Mateo Ravlić sjajnim nokautom ostvario je pobjedu u polufinalu, a u finalnom meču svladao je izuzetno jakog prvaka Ukrajine, dok je Žaja u četiri fenomenalne borbe uspjela izboriti dvije bronce, isto tako u polufinalnim borbama ostavila je sjajan dojam i izgubila u izjednačenim borbama.

Petra Simić pokazala je svoj veliki potencijal, a poraz koji je upisala je bio protiv osvajačice, izvanredne Izraelke od koje je izgubila u vrlo izjednačenom meču i dokazala da s pravom možemo računati na nju u budućnosti.

Odgovori

Back to top button