Kick & Thai

FOTO Jastrebovima glavni trofej turnira Kutina Open 2021.

U sportskom centru u Kutini je povodom Dana grada održan 22. međunarodni kickboxing kup. Na Kutina Open 2021. nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Ukupno se natjecao 271 natjecatelj iz 37 kluba. Natjecalo se u disciplinama: low kick( J+S), point fighting, light contact i kick light (Dp, D, Km, Ks, J, S).

Odziv na natjecanje je bio nešto manji zbog skupih testova na SARS-Cov-2, tako daje izostalo barem 70-ak natjecatelja iz BIH i Srbije, ali je odaziv natjecatelja i u ovim uvjetima bio dobar.

Natjecatelje je pozdravio gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić, izrazivši veliko zadovoljstvo na okupljenosti tolikog broja sportaša, nadi vračanja turnira na stare staze veće okupljenosti i sadržajnosti popuštanjem mjera u borbi protiv korone.

Pod vodstvom, predsjednika sudačke organizacije HKBS Tomislav Novosel, sudilo je još petnaestak internacionalnih sudaca. Cjelokupno natjecanje je vrlo uspješno vodila i kontrolirala Danijela Bukvić-delegat natjecanja.

Na turniru su pokazane vrlo zanimljive borbe u svim uzrastima. Po kvaliteti su najviše pokazali natjecatelji u low kicku, u svojim bespoštednim borbama.

Također posebnu pažnju su izazvala i djeca natječući se point fightingu. Pošto već duže vremena radi pandemije nije bilo većih natjecanja, natjecanje u Kutini je dalo novi zamah kickboksačima u hrvatskoj.

Trenutno najspremnijim i najboljim klubom pokazao se Jastreb iz Jastrebarskog i osvojio glavni trofej turnira s ukupno sedam prvih mjesta, pet drugih i sedam trećih mjesta.

Drugi je KBK Kutina sa šest prvih, pet drugih i tri treća mjesta, slijede: Ninja (Zabok), Moslavac (Popovača), Ivanić Grad, Planet-Sport (Pula), Mawashi (Makarska)…

Proglašeni su i najbolji pojedinci natjecanja, koji uz medalje dobilo i posebne trofeje kupa. Najboljima su proglašeni: PF-Mk-Martin Presečan (Ivanić Grad), PF-Mk-Maša Širanović (Jastreb),PF-Sk-Paola Matić(Jastreb), KL-Sk-David Simić(Pit Bul-Split), KL-J-David Jozipović (Mawashi-Makarska),KL-S-Josip Žagar (IMPACT), Low Kick-Patrik Klarić (Domsa).

Natjecanje je prošlo u izuzetno kvalitetnom sportskom ponašanju, bez ozljeda. Cjelokupnu logističku podršku osigurao je Grad Kutina.

Pogledajte galeriju s turnira u Kutini:

Odgovori

Back to top button