Kick & Thai

Alistair Overeem razmišlja o završetku karijere: Žao mi je što to neće biti u UFC-u

Ostalo je mjesec dana do Gloryjeve priredbe u Arnhemu na kojoj će Alistair Overeem boriti protiv svjetskog prvaka teške kategorije u kickboxingu Rica Verhoevena.

Demolition Manu bit će to prvi meč u kickboxingu od 2010. kada je u finalu K-1 Grand Prix turnira u prvoj rundi nokautirao Petera Aertsa.

Nakon toga je nastavio karijeru u slobodnoj borbi, te je deset godina proveo u UFC-u.

Overeem je nakon otkaza u najjačoj MMA organizaciji dobio nekoliko ponuda, a on je karijeru odlučio nastaviti u Gloryju.

Svoju povratničku borbu imat će na Glory Collision 3 priredbi koja će se održati 23. listopada protiv dugogodišnjeg vladara teške kategorije Rica Verhoevena.

– Svjestan sam da se moja karijera bliži kraju. Još barem godinu dana i možda još koji mjesec više i to će biti kraj – kazao je 41-godišnji Alistair Overeem.

Ponuda za borbu protiv Gloryjeva prvaka sigurno je ubrzalo njegovu odluku za povratak u najveću svjetsku kickboxing promociju.

Demolition Man je u deset godina u UFC-u ostavio dubok trag i pomalo ga smeta način na koji mu se promocija zahvalila.

– To je nešto što UFC može napraviti nakon što izgubiš, mogu te otpustiti. Imao sam dobro karijeru u UFC-u, valja je došlo vrijeme za novu generaciju boraca. Ali da sam mogao birati, završio bih karijeru u UFC-u – rekao je Alistair Overeem i zaključio:

– Pojas UFC-ova prvaka je jedina stvar koja nedostaje na mom zidu. Bio sam blizu. To mi je bila želja. No imao sam toliko krasnih pobjeda i uzbudljivijih trenutaka. Ponosan sam na svoju karijeru u UFC-u.

Odgovori

Back to top button