Karate

Teškaši Anđelo i Lucija nadaju se novim medaljama, no ima Hrvatska još aduta

Hrvatska karataška reprezentacija ove nedjelje putuje na Svjetsko prvenstvo koje će se od 24. do 29. listopada održati u Budimpešti.

A ondje se očekuje nastup više od tisuću natjecatelja iz 113 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 25 natjecatelja u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, te četiri u parakarateu, piše Večernji list.

– Moje posljednje svjetsko prvenstvo bilo mi je i prvo seniorsko. Tada sam u Dubaiju osvojila brončanu medalju. Dvije godine je jako puno, mnoštvo je velikih natjecanja iza nas. Borit ćemo se i ovoga puta, nadamo se najboljem – naglasila je Lucija Lesjak, koja je proteklih godina i s ekipom osvojila tri medalje na europskim i svjetskim prvenstvima.

Lucija Lesjak. Foto: Privatni album

Anđelo Kvesić je na SP u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (2021.) osvojio također broncu, a od tada je osvojio niz odličja.

– S pravom i sada očekujem veliki rezultat. Još mi zapravo samo svjetsko zlato nedostaje da zaokružim karijeru. Imam dvije svjetske bronce, srebro sa Svjetskih igara, bio sam zlatni na Prvenstvu Europe i Europskim igrama, Trebat će i dosta sreće da se sve poklopi, ali dovoljno sam zreo da ovoga puta odem do kraja – s velikom nadom na SP u Mađarsku putuje Anđelo Kvesić.

Sa završnim pripremama zadovoljan je bio Danijel Vučić, član izborničkog stožera hrvatske reprezentacije u borbama. U kvalitetni nastup u katama vjeruje i Matija Relić, kao i Stipe Barić, hrvatski reprezentativac u parakarateu, koje je također na rasporedu u dvorani Laszlo Papp Areni u Budimpešti.

Glavni tajnik Hrvatskog karate saveza Boris Vujičić istaknuo je kako je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo u starom formatu. Od idućeg slijede promjene koje uključuju i kvalifikacijska nadmetanja.

Prvenstvo će se održati “round-robin” sustavom s natjecanjem u skupinama prema principu “svatko sa svakim”, a ubuduće se odvajaju ekipna i pojedinačna svjetska prvenstva.

Ovo Svjetsko prvenstvo, u Budimpešti, počinje u utorak pojedinačnim katama i borbama a osim spomenutih teškaša (Anđelo Kvesić, Lucija Lesjak) hrvatski aduti će biti i muška i ženska ekipa kao i europski doprvak do 84 kg Enes Garibović. A u velikom sastavu hrvatske reprezentacije krije se možda i nego ugodno iznenađenje.

Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić. Foto: Hrvatski karate savez

Odgovori

Back to top button