Karate

Sadea Bećirović pobjednica ‘Top Tena’

Sadea Bećirović pobjednica je 21. međunarodnog karate turnira ‘Top ten’. U finalnom dvoboju u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu Bećirović je bila bolja od Lee Vukoje s 3-0.

Bio je to prvi hrvatski finale u više od dva desetljeća povijesti ‘Top tena’, a ujedno i susret dviju brončanih reprezentativki s nedavno održanog SP-a u Budimpešti.

Bećirović je bila slobodna u 1. kolu, a u nastavku pobijedila je Slovakinju Sare Krivdove 7-0 i Slovenku Zalu Mariju Žibret s 3-0. Sadea je do naslova stigla bez izgubljenog boda, a time je ostvarila ukupno deveti trijumf hrvatskih karatistica na tom turniru.

Dva puta učinile su to Ana Marija Čelan 2010. i 2011. godine, Maša Martinović (poslije Vidić) 2015. i 2016, a jednom – Jelena Kovačević 2006, Petra Volf 2007, Ana Lenard 2018, te Lucija Lesjak prošle godine.

Vukoja je na ovogodišnjem turniru također u 1. kolu bila slobodna. Zatim je bila bolja od Talijanke Linde Stasi 6-2 i Turkinje Fatme Naz Yenen 8-1.

Anamarija Ravlić u turnir je ušla u posljednji trenutak umjesto ozlijeđene Lucije Lesjak. Ostvarila je pobjedu nad Mađaricom Alexandrom Adam 7-2, a ispala od Slovenke Žibret s 3-1.

Jelena Pehar izgubila je početni meč od Amine Fejzić iz BiH 8-4.

Odgovori

Back to top button