Karate

Sadea Bećirović i Enes Garibović pobjednici Open kategorije na 32. Grand Prixu Croatia u Samoboru

Samobor je ovih dana domaćin velikog međunarodnog karate turnira 32. Grand Prix Croatia, koji se održava u Gradskoj dvorani.

Za ovogodišnje natjecanje stiglo je ukupno 1539 prijava (233 kluba) iz čak 28 zemalja.

– Tri tjedna nakon našeg turnira u gruzijskom Tbilisiju se održava Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. I Grand Prix u Samoboru je jako dobra provjera za sve reprezentativce da provjere svoju formu – istaknuo je Darko Šimunec, glavni trener domaćina turnira Karate kluba Samobor.

Petak je bio rezerviran za kate, dok se u subotu održalo natjecanje u borbama za juniore, mlađe senior, te Open kategorija za seniore. U nedjelju se održava natjecanje za kadete u borbama te turnir za mlađe dobne kategorije.

Prvi put na Grand Prixu Croatia u Samoboru je uz turnir u apsolutnoj kategoriji za seniore održano i natjecanje za djevojke, koje su se također borile za vrijedne novčane nagrade.

Karate – 32. Grand Prix Croatia u Samoboru. Foto: CroRing

Enes Garibović (Varaždin) osvojio je prvo mjesto nakon što je u finalu pobijedio Ivana Martinca (Hercegovina Zagreb). Treći je bio Brian Timmermans iz Nizozemske.

Kod seniorki najuspješnija je bila Sadea Bećirović (Samobor) koja je u finalu svladala Leu Vukoja (Champion Rijeka). U borbi za treće mjesto Petra Nuić (Ipon Zagreb) je bila bolja od Lucije Battaia (Champion Rijeka).

– Ove smo godine uveli novu kategoriju i na to sam jako ponosan. I djevojke su dobile priliku pokazati svoju kvalitetu, a imamo najbolju žensku ekipu u Hrvatskoj. A meni je izuzetno drago što je moja karatašica Sadea Bećirović slavila na ovom natjecanju – podvukao je je Darko Šimunec, a njegovu cijelu izjavu pogledajte u videu:

Pogledajte i galeriju:

Odgovori

Back to top button