Karate

Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić brončani na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju

Hrvatski karataši i karatašice našli su razloga za slavlje na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dubaiju. Naime, u Lucija Lesjak i Anđelo Kvesić osvojili su brončana odličja.

U prvom finalnom danu (u nedjelju su borbe za ekipne medalje) prva se borila 21-godišnja Lucija u kategoriji iznad 68 kg. Naša karatašica je u borbi za broncu pobijedila Čehinju Martinu Sachovu s 3:2.

Lucija je povela što je predstavljalo veliku psihološku prednost jer u karateu je pravilo da osvajač prvog boda ima prednost ako borba završi remijem.

Međimurka je prije dvije godine bila svjetska mlađeseniorska prvakinja čime je najavila uspješnu seniorsku karijeru a ovo joj je prva seniorska pojedinačna medalja.

No, u najplodnijoj godini dugogodišnje karataške karijere Lucija je osvojila i ekipnu broncu na Prvenstvu Europe kao članica podmlađene reprezentacije koju su još činile i Lea Vukoja, Mia Greta Zorko te veteranka Ana Lenard.

Lucija je svoj trijumf prvo proslavila s trenerom reprezentacije Danilom Domdjonijem, bivšem svjetskom prvaku iz 2008. godine koji s njom radi otkako se doselila u Zagreb.

I u kutu Anđela Kvesića bio još jedan finalist Svjetskog prvenstva, Goran Romić, doprvak iz 1990. godine.

Anđelo je također u borbi za broncu protiv Španjolca Babakara Sackho Seka osvojio prvi bod i tako stekao izvjesnu prednost.

No da borba ne bi neizvjesna stariji Kvesić se pobrinuo jednim čišćenjem i zakucavanjem za tri boda te je poveo s 5:0. Tu je prednost do kraja obranio.

No bilo je napeto jer je našem natjecatelju prijetila četvrta, diskvalificirajuća opomena, koja se, srećom, ipak nije dogodila.

Anđelo je tako ponovio uspjeh sa SP-a 2016., te je priželjkivao i medalju brata Ivana jer bila je to prilika da ponove uspjeh s Prvenstva Europe iz 2019. održanog u španjolskoj Guadalajari.

Nažalost, to se u ovaj put nije dogodilo. Ivan Kvesić je kao pobjednik repasaža izgubio borbu za broncu protiv Francuza Jessieja Da Coste (2:4). Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i treća pobjeda za francuskog karataša.

Ivan je nakon Olimpijskih igara morao je pauzirati šest tjedana a po povratku iz Dubaija ide na zakazanu operaciju lijevog ramena zbog problema s hipermobilnošću ramena.

Odgovori

Back to top button