Karate

Ivan Kvesić u Fukuoki osvojio srebrnu medalju na turniru Premier lige

Japanska Fukuoka bila je domaćin turnira Premier lige koji je okupio više od 300 natjecatelja iz 47 zemalja svijeta.

Hrvatske boje u Japanu branilo je šestero karatista, a najuspješniji je bio Ivan Kvesić koji je osvojio srebrno odličje u poluteškoj kategoriji (-84), piše na službenoj stranici HKS-a.

U borbama u skupini Ivan je nadjačao Ukrajinca Andrija Torošanka sa 7:0, a sljedeći susret protiv Egipćanina Mohameda Ramadana završio je rezultatom 10:10. Pobjeda je pripala Egipćaninu zbog prvog osvojenog boda.

Na isti način završio je i susret između Torošanka i Ramadana (4:4), ali prvi je bod ovog puta ostvario ukrajinski predstavnik.

U konačnom zbroju, upravo zbog bodova iz prvog dvoboja, Ivan je bio pobjednik skupine i plasirao se u četvrtfinale u kojem je svladao još jednog Ukrajinca Valerija Čobotara 3:2, a potom i Nizozemca Briana Timmermansa istim rezultatom.

U okršaju za zlato borio se s jordanskim predstavnikom Mohammadom Aljafarijem. Ivan je vodio 2:0, a 17 sekundi prije kraja Jordanac je preokrenuo meč.

Postigao je „Ippon“, a u konačnici je dvoboj završio s 4:2 čime je Ivan osvojio srebrnu medalju.

Ivan Kvesić. Foto: Laura Zorko

Jelena Pehar (-50) bila je bolja od Njemice Share Hubrich 2:1 i Japanke Rinke Tahate 1:0, ali joj to nije bilo dovoljno za ulazak među osam najboljih, jer je izgubila od Ukrajinke Katerine Kryve 4:1.

Alesandra Hassani (-55) bila je druga u skupini u kojoj je uspješnija bila Tajvanka Ku Tsui-Ping 4:1, a pobijedila je Kazahstanku Erdaulet Assemgul 2:0.

Sadea Bećirović (-68) zabilježila je dva minimalna poraza istim rezultatom (1:0) od Njemice Madeleine Schroeter i Švicarke Elene Quirici.

U teškoj kategoriji (+68) Nikolina Golomboš ostala je bez pobjede – zbog poraza od Egipćanke Sohila Abouismail s 3:2, te Talijanke Linde Stasi 5:3.

Boran Berak bio je drugi u svojoj skupini u kategoriji -67 kg zahvaljujući uspjehu bez borbe protiv ozlijeđenog Belgijanca Younessa Haj Amar Oulada. Od četvrtfinala udaljio ga je poraz od Kazahstanca Didara Amiralija 5:0.

Odgovori

Back to top button