Karate

Ivan Kvesić osvojio broncu na turniru Premier lige u Kairu

Kairo je bio domaćin trećeg ovogodišnjeg turnira Premier lige. Na turniru je sudjelovalo 377 natjecatelja iz 59 zemalja, a ovo je bila i posljednja provjera forme hrvatskih karataša uoči Europskog seniorskog prvenstva koje će se održati od 8. do 12. svibnja u Zadru.

U egipatskoj prijestolnici se natjecalo i devet hrvatskih reprezentativaca, a najuspješniji je bio Ivan Kvesić osvojivši brončano odličje u poluteškoj kategoriji (-84 kg), piše na službenoj stranici HKS-a.

U završnom dvoboju pobijedio je Alžirca Falleha Midouannea s 4:2. U kvalifikacijskoj skupini Ivan je bio bolji od Crnogorca Nikole Malovića 4:0, Japanca Rikite Shimade 3:0, a zbog ozljede dvoboj mu je predao Španjolac Victor Luque Perez.

U četvrtfinalu je nastavio uspješan niz i protiv Ukrajinca Valerija Chobotara 1:0, ali i polufinalu izgubio od jordanskog predstavnika Mohammada Aljafarija 5:0.

Time je Ivan, svjetski prvak iz Madrida prije šest godina, u Kairu izborio susret za brončano odličje.

Ema Sgardelli (-50 kg) bila je vrlo blizu brončanog odličja. Do četvrtfinala stigla je s tri uzastopne pobjede u skupini.

Ema je svladala Njemicu Seden Bugur 3:0, Čileanku Fernandu Vegu Rojas 4:0, a na “senshu” ili pravilo prvog osvojenog boda bila je uspješnija i od Španjolske Mireie Olivenze Vizuente (3:3).

U četvrtfinalu je nadvisila Portugalku Catarinu Rodrigues 6:2, ali je bez odličja ostala zbog poraza u završnim dvobojima – u polufinalu od Kazahstanke Moldir Zhangbyrbay 2:1, pa za broncu od Alžirke Cylie Ouikene 3:0.

Ema se u konačnici plasirala na visoko peto mjesto turnira, a prikupila je i vrlo vrijedne bodove za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će 2025. godine biti održano upravo u Kairu.

Sadea Bećirović (-68 kg) izborila je četvrtfinale prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini pobjedama nad Austrijankom Marinom Vuković 3:2, Armenkom Anitom Makyan 3:0 i Egipćankom Olmom Elmedany 3:2. U borbi za ulazak među četiri najbolje zaustavila ju je Talijanka Silvia Semeraro 3:1.

Jelena Pehar (-50 kg), Lea Vukoja (-68 kg), Enes Garibović (-84 kg) i Anđelo Kvesić (+84 kg) osvojili su drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini, a treće mjesto u svojoj skupini zauzeli su Mia Čačko (-61 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg).

Na turniru Premier lige u Kairu sudili su i hrvatski suci Miroslav Lončar, Ivana Šoić, Miroljub Berak i Zoran Vučković.

Odgovori

Back to top button