Karate

Ivan Kvesić ostao bez polufinala i borbe za odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju

Hrvatski karataš Ivan Kvesić nije uspio izboriti polufinale na olimpijskom turniru u kategoriji iznad 75 kilograma. Naš reprezentativac je u Tokiju odlično ušao u natjecanje pobijedivši Hamedija, no u drugoj borbi protiv Iranca Ganjzadeha, od trenutka kada mu suci nisu dodijeli bodove ‘mawashi’, sve je krenulo naopako. Pred kraj borbe požalio se i na ozljedu ramena.

Ivan je u prvoj borbi skupine B pobijedio Tarega Hamedija iz Saudijske Arabije s 3:2. Sredinom borbe dobio je snažan udarac koljenom u glavu te se srušio na tatami. Nakon kraćeg odmora u kojemu je dobio liječničku pomoć nastavio je meč, te ga mirno priveo kraju.

U drugom meču nije uspio nadjačati Iranca Sajada Ganjzadeha, te je izgubio s 1:3. Ivan je kod rezultata 0:0 pogodio iranskog borca nogom u glavu (‘mawashi’), ali nakon video provjere suci nisu dodijelili bodove našem karatašu.

Problemi su krenuli 25 sekundi prije kraja kada se Kvesić požalio na ozljedu lijevog ramena, te je zatražio liječničku pomoć. Iranac je nakon pauze stigao do drugog, a kasnije i do trećeg boda, te na kraju pobjedu.

Kvesić nije bio pravi niti protiv Kanađanina Daniela Gaysinskyja i taj je meč izgubio s 1:4.

Hrvatski reprezentativac je u posljednjoj borbi pobijedio Amerikanca Briana Irra s 3:1.

Karate neće biti na programu sljedećih Olimpijskih igara u Parizu.

Odgovori

Back to top button