Karate

Ivan Kvesić: Nadam se da ću u Portugalu potvrditi nastup na Igrama u Tokiju

Ivan Kvesić osvojio je zlatnu medalju na seniorskom državnom prvenstvu u karateu koje se ovog vikenda održalo u Zagrebu. Član Hercegovine je u finalu nakon neizvjesne borbe pobijedio Antu Mrvičića (Hrvatski dragovoljac). Završnica dvoboja ponudila je malu dozu drame, jer je Ante tri sekunde prije kraja dobio tri boda nakon što je bacio Ivana iz kuka, te je poveo sa 6:4 i tim je rezultatom završila borba.

No iz Kvesićeva kuta su uložili žalbu što su suci prihvatili te Mrvičiću oduzeli ta tri boda, te je na kraju Ivan pobijedio sa 4:3. Prvak je objasnio što se dogodilo…

– Ante me bacio s kuka s dvije ruke, a to se od 2016. ne sudi. Mi smo se žalili i suci su to uvažili – kazao je Ivan Kvesić, koji je pohvalio svog suparnika u finalu:

– Dobar je, može mi parirati. Nedavno sam ga na turniru u Čačku pobijedio s 4:0. Sigurno će biti u reprezentaciji za Europsko prvenstvo.

Sada slijede pripreme za Svjetsku ligu i Europsko prvenstvo u Poreču.

– Za tri tjedna me čeka Svjetska liga u Portugalu i to je posljednja prilika da izborim Olimpijske igre. Još nisam siguran za put u Tokiju, ali sam vrlo blizu. Nadam se kako će se sve poklopiti, te potvrditi nastup na Igrama – zaključio je Ivan Kvesić.

Odgovori

Back to top button