Karate

Ivan Kvesić kroz repasaž izborio borbu za broncu na SP-u

Hrvatski karataš Ivan Kvesić je kroz repasaž izborio borbu za broncu u kategoriji do 84 kilograma na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dubaiju.

Naš reprezentativac izborio je tri uvjerljive pobjede protiv Iračanina Othmana Shvana Majeeda (3:0), Brazilca Diega Silvu (7:0), te Faraja Al-Nashrija is Saudijske Arabije (4:0).

Ivan će se za brončanu medalju boriti protiv Francuza Jessieja Da Coste. Bit će to njihova osma međusobna borba, a Kvesić je uspješniji i vodi s 5-2, u posljednje dvije borbe je pobijedio.

Borbu za broncu još su ranije osigurali Lucija Lesjak u kategoriji iznad 68 kilograma i Anđelo Kvesić u kategoriji iznad 84 kilograma.

Svoju priliku u repasažu tražila je i Alessandra Hasani u kategorije do 55 kg, nakon poraza protiv kasnije finalistice Egipćanke Ahlam Youssef (2-3).

Alessandra je nakon preokreta pobijedila Turkinju Umar Uguy (6:3), pa je svladala Cipranku Arianne Gonzales (6:0), a neizvjesno je bilo u posljednjem meču protiv Sevinch Rahimove.

Suparnica je vodila s 2:0, Alessandra je okrenula rezultat na 3:2, no na kraju je ostala bez meča za broncu. Uzbekistanka je osvojila bod i dvadesetak sekunudi prije kraja izjednačila na 3:3, što je našu karatašicu izbacilo iz borbe za medalju.

Sara Malčec osvojila je šesto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini s 21.38 bodova i u prvom krugu završila nastup na prvenstvu.

Na SP-u u karateu koje traje do nedjelje sudjeluje 983 natjecatelja iz 105 zemalja.

Odgovori

Back to top button