Karate

Hrvatski natjecatelji osvojili 22 medalje na Balkanskom prvenstvu u Rijeci

Hrvatski karataši osvojili su 22 medalje na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore (U-21) koji se prošlog vikenda održalo u Rijeci.

Posljednjeg dana održan je timski turnir, a podijeljeno je devet kompleta medalja. Naši reprezentativci okitili su se s još pet medalja, zlatom, srebrom i tri bronce, piše na službenoj stranici HKS-a.

Dan su izvrsno počele Inga Grgić, Stela Horvat i Flavia Paliaga koje su repasažom protiv predstavnica Slovenije osvojile timsku broncu u katama u konkurenciji kadetkinja i juniorki.

Mlađe seniorke Mia Greta Zorko, Lea Vukoja, Tihana Šulek i Petra Nuić svladale su predstavnice Srbije s 2:0 te osigurale finale u kojem su istim rezultatom svladale slovenske predstavnice čime su osigurale naslov prvakinja Balkana u borbama i zlatnu medalju.

Juniorske predstavnice u borbama Ema Sgardelli, Nikolina Golomboš, Iris Kovač i Laura Lisac osvojile su srebrnu medalju.

U prvoj borbi pobijedile su ekipu Bosne i Hercegovine s 2:0, a potom ekipu Slovenije istim rezultatom. U finalnoj borbi protiv predstavnica Kosova izgubile su s minimalnom razlikom 2:1.

Kadetski kumite tim u sastavu Martin Bogat, Toni Čutura, Kristijan Frank, Nikola Gondi, Dominik Šonje, Sven Strahija i Tibor Vitelić Paprika u repasažu je svladao predstavnike Makedonije s 3:0 i osigurao brončanu medalju.

Broncu su osvojili i juniorski predstavnici u borbama Axel Adam Dubravčić, Max Fajerbach, Petar Gudelj, Jan Katanec, Luka Kvesić i Ivan Terihaj. Oni su repasažu bili bolji od predstavnika Grčke s 3:0.

Na prvenstvu hrvatski su natjecatelji osvojili 22 medalje, četiri zlata, šest srebra i dvanaest bronci s čime je Hrvatska zauzela četvrto mjesto na tablici uspješnosti reprezentacija.

Na vrhu tablice nalazi se Bosna i Hercegovina s 26 medalja (12-4-10), slijede Turska s 24 medalje (9-6-9) i Srbija s 31 odličjem (7-8-16). Prvenstvo bila dobra provjera uoči Karate Youth Lige koja će se od 9. do 12. prosinca održati u Veneciji.

Na trodnevnom Prvenstvu Balkana sudjelovao je 731 natjecatelj iz 13 zemalja.

Odgovori

Back to top button