Karate

Hrvatski karataši nastavljaju pripreme za EP u Poreču

Hrvatska seniorska reprezentacija nastavila je s pripremama za predstojeće Europsko prvenstvo kojem je domaćin Hrvatski karate savez u Poreču. Nedavno je hrvatska selekcija bila je domaćin srpskoj karate reprezentaciji u Daruvaru, piše na službenoj stranici HKS-a.

Cilj ovog okupljanja bio je organizirati mečeve koji su prijeko potrebni nakon poduže stanke uzrokovane COVID-19 krizom, a prije važnih službenih natjecanja. Već idući dan hrvatska reprezentacija je gostovala na tradicionalnom turniru u Tuzli.

Ovaj su vikend braća Ivan i Anđelo Kvesić nastupili u Chatenay-Malabryju kod Pariza, vodio ih je trener Danijel Vučić. Gostovali su na test-turniru za kvalifikacije na OI te se natjecali u olimpijskim kategorijama.

Ovo je Ivanu bila izvrsna prilika da okusi možebitne konkurente na Olimpijskim Igrama, te obojici za testiranje forme pred nadolazeće Premier lige. Ivan je završio turnir bez poraza (5 pobjeda) osvojivši prvo mjesto, dok je Anđelo skupio dvije pobjede, te je zaustavljen tijesnim porazom u 3. kolu.

Hrvatski reprezentativci će idući vikend nastupiti na Premier ligi u Istanbulu.

Kataška reprezentacija se ovaj vikend prvi puta okupila u Daruvarskim toplicama pod vodstvom nove izbornice Vlatke Kiuk, i nacionalne trenerice Jasmine Žede, čime je počela ciklus priprema za EP u Poreču.

Odgovori

Back to top button