Karate

Hrvatska reprezentacija u jakom sastavu ide u Tbilisi na Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21

U gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju će se od 9. do 11. veljače održati 51. Europsko prvenstvo u karateu za kadete i juniore, te 16. izdanje europske smotre za mlađe seniore.

Za natjecanje je ukupno prijavljeno više od 1100 natjecatelja iz 49 zemalja, a hrvatske boje će braniti čak 42 karataša, piše na službenoj stranici HKS-a.

Na Europskom prvenstvu sudit će petero hrvatskih sudaca: Monika Berulec, Tomislava Jukić, Dejan Aleksić, Goran Buljan i Milan Uzelac.

Voditelj Hrvatske karate delegacije je glavni tajnik Saveza Boris Vujičić, a na Prvenstvo putuju i treneri Tea Bešlija, Ivana Bebek Bašić, Stjepan Bešenić, Kristijan Lesjak, Dejan Slukić i Dario Maravić (kumite) te Marijana Kiuk i Tihomir Grgić (kata).

Lani su hrvatski karatisti na Europskom prvenstvu osvojili sedam medalja (dva srebra i pet bronci), a svih sedam osvajača medalja natjecat će u Tbilisiju: doprvaci Europe Ema Sgardelli i Lovro Maslov te osvajači brončanih odličja Aida Trstenjak, Korina Klarić, Mia Čačko, Max Fajerbach i kadetsko-juniorski kata tim u sastavu Mark Fileš, Dino Huić, Ivan Žeinski i Ivan Kukić.

Prvi dan Prvenstva, petak, rezerviran je za natjecanja u pojedinačnim i ekipnim katama svih kategorija (kadeti, juniori i mlađi seniori/U21) te eliminacijski dio Prvenstva i repesaž u borbama kadeta i kadetkinja. Juniori, juniorke, mlađi seniori i mlađe seniorke natjecat će u eliminacijskom dijelu i repasažu u subotu dok će svi nastupi, i kate i borbe, za brončana odličja te finala biti održani u nedjelju.

Sastav hrvatske reprezentacije pogledajte u objavi HKS-a na društvenim mrežama:

Odgovori

Back to top button