Karate

GALERIJA Anđelo Kvesić osvojio brončanu medalju na EP-u u Španjolskoj

Hrvatski karataš Anđelo Kvesić osvojio je brončano odličje u teškoj kategoriji (+84 kg) na EP-u u španjolskom gradu Guadalajari.

Iako se zbog ozljede gležnja do posljednjeg trenutka nije znalo hoće li uopće otići na EP, danas je Anđelo osvojio šestu medalju u povijesti EP-a.

Kvesić je u Španjolskoj do bronce u teškoj kategoriji (+84 kg) stigao uspjehom nad Turčinom Fatihom Senom 7-3. Bilo je tu mnoštvo zapaženih udaraca i karate tehnika. Udarcem nogom u glavu Anđelo je polovicom borbe ostvario uvjerljivo vodstvo.

Ali, 50-tak sekundi prije kraja na isti način Sen je izjednačio, ali vrlo brzo naš je reprezentativac još jednim
“mawashijem” došao do nedostižne prednosti.

– Jako sam sretan zbog ove osvojene medalje u posebnim okolnostima – rekao je osvajač sada šest
seniorskih medalja u povijesti Europskih karate prvenstava.

Prošle godine pojedinačno zlato u Gaziantepu, a prije dvije godine ekipno zlato u Poreču. Još četiri europske, dvije svjetske bronce, srebro s Europskih igara u Minsku, te sa Svjetskih igara u američkom gradu Birminghamu prošle godine, pozamašna je to sad kolekcija 27-godišnjeg hrvatskog reprezentativca.

Hrvatska karate vrsta ovoga vikenda bori se za još niz medalja. Enes Garibović rano poslijepodne – za zlato u poluteškoj kategoriji (-84 kg) s Talijanom Micheleom Martinom, a hrvatska ženska reprezentacija u borbama (Mia Greta Zorko, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Sadea Bećirović) u finalu EP-a večeras se sastaje s Njemačkom.

Sutra mušku ekipu u borbama očekuje dvoboj za broncu s Crnom Gorom.

Daniela Topić je u finalu parakaratea za osobe s intelektualnim poteškoćama, a Stipe Barić na istom stupnju natjecanja već je osvojio broncu.

Europska smotra u Španjolskoj završava sutra, sudjeluje nešto manje od 500 natjecatelja iz 48 zemalja.

Odgovori

Back to top button