Karate

Franjo Mandarić: Ovo je bila najuspješnija godina za hrvatski karate

Đakovo je prošlog vikenda bio domaćin velikog karate natjecanja, u subotu je održano Prvenstva Hrvatske u katama za mlađe kategorije, a u nedjelju su na programu bile ekipne borbe za mlađe i starije kadete, juniore i seniore.

Natjecanje u oba dana mogli ste uživo pratiti na YouTube kanalu CroRing.

Na prvenstvu u katama najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji su bili natjecatelji Karate centra Šenkovec, a u ekipnoj kataši Trnja.

A u ekipnim borbama najbolji su bili karataši Hercegovina-Zagreb s osvojena četiri naslova prvaka države i jednim srebrnim odličjem.

– Prezadovoljni smo, organizacijski smo sve to dobro pokrili i odradili. Gospoda iz natjecateljske komisije su zadovoljni kao i natjecatelji, pogotovo oni koji su pobijedili – rekao je predsjednik Karate kluba Đakovo Franjo Mandarić.

U oba dana nastupilo sedamsto natjecatelja koji su svojim nastupima opravdali sjajan rad u klubovima nakon pandemije.

– Sigurno da je pandemija utjecala na rad klubova, pa tako i naš Karate klub Đakovo, ali smo se izvukli. To potvrđuje i osvajanje tri medalja u katama – rekao je Franjo Mandarić i nastavio:

– Osvojili smo jedno drugo i dva treća mjesta, a tome se nismo nadali. Prošle godine nismo mogli ni sanjati odlazak na državno prvenstvo, budući da dvije godine nismo mogli niti ući u dvorani. Improvizirali smo, trenirali u prostorijama DVD-a. Tu nam se osulo članstvo i djeca su izgubila interes.

Predsjednik kluba se nada svjetlijoj budućnosti za karate u Đakovu.

– Ovo je bila godina povratka i novog zamaha, općenito za sve klubove u Hrvatskoj – ističe Franjo Mandarić i dodaje:

– Mi smo itekako zadovoljni. Kruna toga su tri medalje na državnom prvenstvu.

Hrvatski karataši su 2022. postigli velike uspjehe i na međunarodnoj sceni.

– Za hrvatski karate ovo je bila najuspješnija godina, 2022. ostat će posebno zapisana – kazao je Franjo Mandarić, te se dotaknuo Anđela Kvesića koji je izabran za najboljeg sportaša Grada Zagreba u ovoj godini:

Anđelo Kvesić je najbolji sportaš Zagreb, ženska karate reprezentacija nominirana je u izboru HOO-a za najbolju ekipu. One su europske prvakinje. I sve te djevojke bile su uspješne i u pojedinačnim nastupima.

Predsjednik KK Đakovo posebno je istaknuo uspjehe hrvatskih karataša koji su ove godine osvojili devet medalja na europskim natjecanjima.

– To nas je svrstalo u sam vrh i nema sumnje kako je ovo bila najuspješnija godina za naš karate. Neka se to dogodine ponovi – prisnažio je Franjo Mandarić, predsjednik Karate kluba Đakovo koji slavi pola stoljeća postojanja.

Povodom toga, klub je predstavio knjigu ’50 godina Karate kluba Đakovo’ autora Mire Šole u koja je dala zanimljiv osvrt na pola stoljeća uspješnog djelovanja đakovačkog kluba.

Franjo Mandarić, predsjednik Karate kluba Đakovo

Odgovori

Back to top button