Karate

Ema Sgardelli u petak nastupa na Svjetskim igrama borilačkih sportova u Rijadu

Hrvatska karatistica Ema Sgardelli (-50 kg) jedina je naša natjecateljica koja će se boriti na Svjetskim igrama borilačkih sportova (World Combat Games), piše na službenoj stranici HKS-a.

Igre se održavaju od 20. do 30. listopada Rijadu (Saudijska Arabija), a svaka kategorija limitirana je na osam natjecatelja, i to redom finalista zadnjeg svjetskog prvenstva, kontinentalnih prvaka i najbolje rangiranih na svjetskoj karate listi. U Saudijskoj Arabiji natjecat će više od 90 karatista iz 43 zemlje.

Karate turnir bit će održan 20. i 21. listopada, a Ema će natjecati prvog dana, 20. listopada, od 10:45 sati prema hrvatskom vremenu. Eliminacijski dio turnira moguće je pratiti uživo putem YouTube kanala WKF-a. Finalni mečevi će biti održani na kraju svakog dana turnira.

Svjetske igre borilačkih sportova uključuju natjecanja u šesnaest sportova i vještina, a održavaju se svake četiri godine. Ovo su ujedno najveće natjecanje borilačkih sportova u svijetu, a Igre u Riyadhu treće su izdanje nakon Pekinga (Kina) 2010. i St. Petersburga (Rusija) 2013. godine. Službena mrežna stranica Svjetskih igara borilačkih sportova dostupna je klikom na ovdje.

Odgovori

Back to top button