Karate

Ema Sgardelli osvojila zlato, a Lea Vukoja broncu na turniru Serije A u Vancouveru

U Kanadi se od petka do nedjelje održao karate turnir Serije A. Vancouver je bio domaćin tog velikog natjecanja na kojem je sudjelovalo 587 karatista iz 64 zemlje, a među njima je bilo i sedam hrvatskih boraca.

Naša reprezentativka Ema Sgardelli osvojila je zlatnu, a Lea Vukoja brončanu medalju, piše na službenoj stranici HKS-a.

Nezaustavljiva Ema Sgardelli (-50 kg) briljirala je u subotu. Nanizala je četiri uvjerljive pobjede. U prvom kolu slavila je s 8:4 protiv Čileanke Fernande Vege, zatim je slavila protiv Amerikanke Gije Mazze s 4:0.

U četvrtfinalu je nadjačala domaću karatisticu Yaminu Lahyanssu s 8:4, a u polufinalu Amerikanku Evu Alexander s 3:2.

U finalnoj borbi susrela se s Talijankom Asiom Agus koju je svladala s 1:0 te turnir u Vancouveru završila bez izgubljenog meča i s osvojenim prvim zlatom s turnira Serije A.

Lea Vukoja (-68 kg) je u eliminacijskom dijelu turnira ostvarila pobjedu s 9:1 protiv domaće karatistice Jade Fahey.

U drugom kolu uspješnija je bila Japanka Ayumi Yatoji sa 6:3, a Lea je izborila repasaž. U prvoj borbi repasaža svladala je Amerikanku Malak Hussein s uvjerljivih 7:2, a u borbi za broncu bila je bolja od Brazilke Barbare Hellen Rodrigues s 3:0 čime je osvojila svoju prvu medalju s turnira Serije A.

U konkurenciji -75 kilograma natjecali su Leon Tomljanović i Aleksandar Kalabić. Obojica su bila oslobođena borbe prvog kola, a upisali su po jednu pobjedu i jedan poraz.

Leon je u drugom kolu svladao predstavnika Njemačke Lukasa Weitmanna s 3:0, a u idućem kolu je uspješniji bio Pakistanac Abbas Ghulam s 4:0.

Aleksandar je u drugom kolu nadjačao Nijemca Zelala Erdogana s 4:0, a u trećem kolu slavio je Amerikanac Jared Smith sudačkom odlukom u borbi bez ostvarenih poena (0:0).

Ema Juričić (-61), Stjepan Štimac (-67) i Noa Rumenjak (-60) zaustavljeni su u prvoj borbi. Emu je svladala Poljakinja Weronika Mikulska na prednost prvog boda (2:2).

Stjepan je bio oslobođen borbe prvog kola, a u drugom ga je nadjačao Čileanac Fuentes Freire s 5:0, dok je Nou pobijedio Kazahstanac Alishersharip Konysbek s 2:1.

Odgovori

Back to top button