Karate

Anđelo Kvesić europski prvak, to mu je drugo pojedinačno zlato na najvećoj smotri Starog kontinenta

Trofejni karataš Anđelo Kvesić je svojoj niski medalja dodao još jednu. Hrvatski reprezentativac je osvojio zlato na Europskom prvenstvu koje se održava u Zadru.

U svojoj bogatoj vitrini sada ima osam europskih odličja (tri zlata), dvije svjetske medalje te dvije kolajne (zlato i srebro) s Europskih igara.

Anđelo Kvesić je europski prvak u teškoj kategoriji (iznad 84 kg), to mu drugo pojedinačno zlato nakon Gaziantepa prije dvije godine), a ima i najsjajnije momčadsko odličje koje je osvojio s reprezentacijom 2021. u Poreču.

Zlatni hrvatski reprezentativac je u finalu pobijedio Talijana Mattea Avanzinija sa 6:2!

Nakon pobjeda u prvom dijelu natjecanja nad Norvežaninom Bellemkhannateom (6:0), Nijemcem Sekotom (2:2) i Turčinom Gencom (8:1), Anđelo je u polufinalu protiv Bošnjaka Anesa Bostandžića gubio 0:1 sve do dvije sekunde prije kraja. A tada je hrvatski teškaš pogodio protivnika nogom u tijelo za dva boda i prolaz u finale.

Kvesiću je to 14. medalja s velikih natjecanja!

Nešto ranije, njegov brat Ivan je osvojio brončano odličje u kategoriji do 84 kg. U borbi za treće mjesto pobijedio je Španjolca Alejandra Molinu Arencona sa 7:0!

Odgovori

Back to top button