Judo

Zlatko Kumrić srebrni na turniru u Varšavi

Drugog dana EJU European Opena u Varšavi na strunjaču je izašlo šest predstavnika Hrvatske, no samo je jednom od njih pošlo za rukom da dođe do završnice, odnosno do postolja. Zlatko KUMRIĆ (AJK Student – Split) osvojio je srebrno odličje u Poljskoj, piše na službenoj stranici HJS-a.

Splićanin nije izašao na finalnu borbu kategorije -100kg protiv Nijemca Georgea UDSILAURIJA radi lakše ozljede koju je zadobio u borbi prije.

– Nakon polufinalne borbe ukočila su me leđa, doduše ništa ozbiljno ali idući tjedan planiram nastupiti na IJF Grand Slamu u Taškentu (UZB) gdje je puno više bodova u igri za Pariz 2024. Stoga sam u dogovoru s dr. Marko KUMRIĆ i trenerom Tomislavom MARIJANOVIĆEM odlučio da je bolje preskočiti finalnu borbu, odnosno ne izaći da bi mogao biti čim spremniji za nadolazeći turnir u Uzbekistanu. Sve u svemu, iznimno sam zadovoljan cijelim danom i prikazanim borbama – kazao je Z.KUMRIĆ.

Nakon što je prvo kolo bio slobodan, rutinski je Z. KUMRIĆ odradio borbu u drugom kolu protiv Marvina BELZA (GER), kao i onu u četvrtfinalu s Michalom JEDRZEJEWSKIM (POL).

U polufinalu je pobijedio Austrijanca Laurina BOEHLERA.

U istoj kategoriji nastupio je i mlađi brat Marko KUMRIĆ koji je danas završio natjecanje na sedmom mjestu s upisanom pobjedom i dva poraza.

Na sedmom mjestu završila je i Tina RADIĆ u kategoriji +78kg, s istim omjerom, pobjeda i dva poraza. Josip BULIĆ (-90kg), Anđela VIOLIĆ (-70kg) i Ivana ŠUTALO (+78kg) upisali su poraz u prvoj borbi. Prvog dana natjecanja srebro je osvojila Tihea TOPOLOVEC u kategoriji -57kg.

Odgovori

Back to top button