Judo

Uspješan judo trener iz Solina priznaje: Treniramo u podrumima

I za Dragana Crnova je sjajna godina. Glavni trener Judo kluba Solin postao je glavni trener ženske seniorske i juniorske reprezentacije za razdoblje do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, njegova judašica Lara Cvjetko osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu u Taškentu, a Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora uvrstilo ga je u program vrsnih trenera, piše Večernji list.

Ako ga tražite u Solinu, najčešće ćete ga pronaći u podrumu, jer mnogo je sportaša iz borilačkih sportova u Hrvatskoj koji treniraju u podrumima ili atomskim skloništima.

– Tako je to silom prilika. Ne bismo sigurno sami odabrali trenirati u takvim prostorima. Riječ je o neatraktivnim dvoranama u kojima ostali ne mogu ili ne žele trenirati, pa onda mi tamo postavimo strunjače i nastojimo maksimalno iskoristiti mogućnosti koje nam takvi prostori nude – kaže Crnov.

Naravno, tome nije tako cijele godine jer judašice i judaši dobar dio priprema odrađuju u inozemstvu.

– Mi većinu priprema odrađujemo vani jer ovdje nemamo dovoljno kvalitetne sparing-partnere. Mi možemo sami raditi na snazi i tehnici, no na određenoj razini nam kvalitetni sparing-partneri postaju nužni. I Svjetska i Europska judo federacija organiziraju olimpijske trening-kampove, organiziramo ih i mi u Hrvatskoj. U Splitu i Poreču, primjerice. U inozemstvu biramo one kampove koji nam najviše odgovaraju s obzirom na to tko na njima sudjeluje.

Crnov je, kako kaže, imao puno ponuda za preuzimanje reprezentacija u Europi i izvan nje, čak i onih koje su među top pet u svijetu, no ipak nije otišao iz Hrvatske.

– Meni je Hrvatska domovina i ostat ću tu neovisno o financijama. Ako drugi i nude više, ostat ću ovdje sve dok osjećam potporu za svoj rad od HOO-a, saveza, kluba i grada Solina, što trenutačno imam. Meni je najbitnije da drugi cijene moj rad. Više od 200 dana godišnje sam na putu i jako mi je važno da mi se da povjerenje, koje ću nastojati opravdati.

Odgovori

Back to top button