Judo

Tina Radić zlatna u Varšavi, Tihea Topolovec osvojila broncu

Odličan početak judaške sezone za hrvatske predstavnike nastavio se i u Varšavi. Na European Openu najuspješnije su bile Tina Radić (preko 78 kg), koja je osvojila zlatnu medalju, te Tihea Topolovec (do 57 kg), koja je završila natjecanje na 3. mjestu i tako su razveselile i svoje kolege iz splitskog AJK Student, piše na službenoj stranici HJS-a.

Radić je u prvom nastupu natjerala Litavku Jablonskyte na tri kazne i prošla u četvrtfinale, u kojem je Španjolku Bousbaa Dab svladala ipponom.

U polufinalu je nadoknadila wazari prednost Turkinje Akbulut te ipponom prošla u finalnu borbu protiv Francuskinje Bastareaud.

Kroz cijelo finale Tina je imala dobar ritam, a zatim u drugoj minuti golden scorea uspjela uhvatiti Francuskinju u zahvat te ipponom osvojila zlatnu medalju!

U istoj kategoriji je nastupila i Helena Vuković, koja je izgubila u prvoj borbi od Japanke Hashiguchi, koju je u polufinalu pobijedila Francuskinja Bastareaud.

Povratnica nakon ozljeda, Tihea Topolovec, u Varšavi je pokazala kako je na putu povratka u vrhunski judo. Nakon Poljakinje Skupien, slavila je protiv Španjolke Ruiz Muro, dok je u četvrtfinalu izgubila od Francuskinje Cabanne.

U repasažu je pokazala svu kvalitetu i to u prvom napadu. Njemica Kempf se nije niti pošteno zagrijala, a već ju je Topolovec krasnim ipponom zaustavila na putu prema bronci i osigurala sebi mjesto u finalnom bloku. Tamo ju je čekala Talijanka Zuccaro, u potpuno drugačijoj borbi. Trajala je već četvrta minuta golden scorea, kada je Tihea upisala pobjednički wazari vrijedan brončane medalje.

Odgovori

Back to top button