Judo

Lara Cvjetko zlatna i u Sarajevu, Petrunjela Pavić brončana

Nakon bronce Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) na početku European Opena u Sarajevu, hrvatske judašice osvojile su još dvije medalje.

Lara Cvjetko (do 70 kg) je osvojila zlato, a Petrunjela Pavić (do 78 kg) brončanu medalju, piše na službenoj stranici HJS-a.

Gdje god Lara Cvjetko nastupila, vrati se s medaljom. Pregled je to posljednjih mjeseci mlade hrvatske judašice, koja je nakon zlata na Grand Prixu Portugal, stigla i do zlata na European Openu u Sarajevu.

Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) se iz glavnog grada BiH vraća s brončanom medaljom oko vrata, a Zagrepčanka Cvjetko sa zlatom nakon što je u finalu svladala Slovenku Anku Pogačnik.

Na putu do finala Lara je pobijedila ipponima redom Amerikanku Myers, Turkinju Kiroglu i još jednu Turkinju, Akdeniz. Protiv Slovenke Lara je trebala nadoknaditi wazari zaostatka, a što joj je pošlo za rukom na isteku treće minute borbe za novo veliko slavlje.

Do borbe za broncu došle su i Petrunjela Pavić (do 78 kg) i Helena Vuković (preko 78 kg). Obje su stigle do polufinala, a zatim izgubile te otišle u borbu za treća mjesto.

Dubrovčanka Pavić je uspjela protiv Njemice Igl iskoristiti svoju priliku ipponom na ulasku u posljednju minutu borbe te došla do nove medalje na europskoj razini.

Samoborka Vuković je uspjela natjerati Turkinju Akbulut na dvije kazne, ali zbog svoje tri kazne je potpisala poraz.

Od ostalih hrvatskih predstavnika, najviše šanse za ulazak u borbu za medalje imao je Dominik Družeta (do 81 kg), kojeg je zaustavio Ukrajinac Svidrak u osmini finala.

Anđela Violić (do 70 kg) je izgubila od Turkinje Kiroglu, koju je nakon toga pobijedila Cvjetko. Karla Kulić (do 70 kg) je izgubila od Pogačnik, koju je Cvjetko pobijedila u finalnoj borbi.

U kategoriji do 90 kg, poraze u prvim nastupima su upisali Antonijo Garašić Ernješ i Josip Bulić, kao i u kategoriji do 81 kg, Lovre Barišić i Lovre Mrković.

Odgovori

Back to top button