Judo

Lara Cvjetko u hrvatskom finalu pobijedila Barbaru Matić

Drugi dan IJF Grand Prix turnira u Zagrebu obilježio je neizvjesnu finalnu borbu između dvostruke svjetske prvakinje Barbare MATIĆ i doprvakinje Lare CVJETKO.

Unatoč tome što su cijele tribine skandirale Barbarino ime, Lara Cvjetko, dvije godine poslije, piše drugačije rezultate finala.

U kategoriji do 70 kg, Lara je izborila pobjedu nad Matić u sedmoj minuti nakon što su priredile borbu za pamćenje, piše na službenoj stranici HJS-a.

– Mislim da smo priredile super finale i da je bila stvarno napeta borba s jedne i druge strane. Lara je iskoristila priliku i ja joj na tome čestitam. Sada slijedi pregledavanje snimke borbe kako bi vidjeli koje su bile greške I kako bi idući put bilo bolje – izjavila je Barbara Matić dok je Cvjetko potvrdila da je jako sretna I ponosna jer je uspjela osvojiti medalju pred domaćom publikom i pobijediti, sada bivšu, svjetsku prvakinju juda.

– Samo sam htjela pokazati bolji judo i bolju borbu. Mislim da sam u tome i uspjela. Velike čestitke Barbari – dodala je za kraj 21-godišnja Cvjetko.

U današnjem finalu jubilarnog IJF Grand Prix u kojem su se za zlato borile Barbara Matić i Lara Cvjetko, osvrnuli su se I njihovi treneri.

Dragan CRNOV, trener ženskih reprezentacija i ujedno trener sada zlatne medaljašice, Lare Cvjetko, prokomentirao je:

– Ja sam izuzetno zadovoljan njezinim nastupom od prve do zadnje borbe. Slušala je sve što sam joj govorio i bila je skoncentrirana od samog početka. Ovaj turnir je samo jedan u nizu. Glavni ciljevi su nam bili Masters prije dva tjedna i Europsko prvenstveno koje je početkom studenog. Lara trenira jako, koncentrirana je na judo, to je njezin život.

Uz Dragana, borbu je prokomentirao i trener Barbare Matić, Vladimir PRERADOVIĆ: ”Cjelokupni nastup Barbare bi ocijenio vrlo dobrim. Neke tehničke greškice su se desile i trebaju se popraviti. Već od ponedjeljka nastavljamo treninge u kampu Zagrebu, a onda nakon par dana kada se slegnu emocije, kreće analiza i priprema borbi. Obje su pokazale odličan judo i mislim da je to fenomenalan korak za hrvatski sport.” – dodao je za kraj Preradović.

Matić je u ranijoj fazi natjecanja svladala Ebony DRYSDALE DALEY (JAM), Clemence EME (FRA), Samiru BOCK (GER) i u polufinalu Anku POGAČNIK (SLO), dok je Cvjetko u jutarnjem djelu natjecanja pobijedila je Lorianu KUKA (KOS), Luanu CARVALHO (BRA), Szabinu GERCSAK (HUN) i Elizu WROBLEWSKU (POL).

Uz njih je danas ostvarila plasman i Iva OBERAN koja je nastupila u kategoriji – 63kg te završila na sedmom mjestu s dvije pobjede i dva poraza. Dominik DRUŽETA upisao je pobjedu i poraz u kategoriji – 81kg, a Anđela VIOLIĆ je ostala bez pobjede u kategoriji – 70kg.

Odgovori

Back to top button