Judo

Lara Cvjetko osvojila srebro u Dominikanskoj Republici

Nakon trijumfa Ane Viktorije Puljiz u Dominikanskoj Republici vrijeme je bilo za izlazak na tatami za 21-godišnju Laru CVJETKO (JK „Solin“).

Finalistica s posljednjeg Svjetskog prvenstva u Santo Domingu osvojila je srebrno odličje u kategoriji do 70 kg, piše na službenoj stranici HJS-a.

Finalnu borbu imala je protiv 26-godišnje predstavnice Venezuele Elvismar RODRIGUEZ (#12 WRL) koja je danas slavila nakon nešto manje od dvije minute borbe.

– Bio je malo lakši turnir, pa sam nekako došla s očekivanjem da ću osvojiti medalju i da ću možda biti prva. Znala sam da mogu pobijediti sve cure ovdje pa sam razočarana nakon finala, jer mislim da nisam pokazala sve što sam mogla i što sam trebala pokazati. Ali dobro, idem dalje, sama sebi sam pokazala da sam u dobroj formi i spremna. Sve što sam radila za Svjetsko prvenstvo pokazatelj je da sam dobro trenirala, cilj je napraviti dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu i tamo pokazati svoj najbolji judo. Sada probati čim prije zaboraviti osjećaj razočaranja za finale i uživati u svojoj prvoj medalji koju sam osvojila ove godine i spremiti se za SP – kazala je svjetska doprvakinja Cvjetko.

Cvjetko je upisala ukupno četiri borbe, od toga tri pobjede te poraz. U prvom kolu Cvjetko je rutinski odradila borbu protiv Karen MURILLO (COL), ippon je uslijedio nakon 1:45 minute.

U drugom kolu Julieta PEREZ (MEX) nakon minute i pol borbe skuplja treću opomenu protiv naše predstavnice te gubi diskvalifikacijom odnosno Cvjetko pobjeđuje borbu.

Polufinalnu borbu imala je s Kubankom Idelannis GOMEZ FERIE koju također pobjeđuje kao i prethodnu, no tek nakon 2:15 minut.

– Jako sam zadovoljan s nastupom Lare Cvjetko na ovom turniru. Bila je savršena do finala, u finalu su nas malo poremetile sudačke odluke koje su po meni bile dvojbene, međutim ovo je za nas bio kontrolni turnir pred Svjetsko prvenstvo. Do danas se još nije borila s Rodriguez, ovo ćemo iskoristiti da ju dobro analiziramo i da ju za dva tjedna ako se budemo borili s njom da ju pobijedimo. Odlične pripreme u Madridu i Pan American Open za obje djevojke, okrećemo se Svjetskom prvenstvu i nadamo se čim boljem rezultatu – rekao je trener Dragan CRNOV.

Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Taškentu u listopadu 2022. zastava IJF-a predana je Kataru koji će za samo nekoliko tjedana biti zadužen za organizaciju izdanja vodećeg događaja IJF-a 2023. godine.

Svjetsko prvenstvo u Dohi (QAT) počinje 7. svibnja i traje do 14. svibnja.

Odgovori

Back to top button