Judo

Hrvatski judaši izborili tri pobjede, ali ostali bez medalje na Grand Slamu u Tokiju

Natjecanjem na Grand Slamu u Tokiju spustio se zastor nakon dvanaest mjeseci natjecanja na IJF World Judo Touru, dvanaest mjeseci rijetkog intenziteta koji su nas bez prestanka držali u neizvjesnosti.

Ovo je čarolija juda na vrlo visokoj razini, juda u kojem uživamo od početka sezone u Portugalu prošlog siječnja, piše na službenoj stranici HJS-a.

Hrvatska, za sada, još uvijek bez medalje na području Japana. No, ipak, bitno iskustvo za pet natjecatelja koji su nastupili na istom. Pobjede na Grand Slamu u Japanu su upisali Katarina KRIŠTO (JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Stari), Marko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split) i Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“).

Krišto je u kategoriji -63kg bila bolja u drugom kolu protiv Vivian HERMANN (GER). U trećem kolu poražena je od prve nositeljice turnira Kanađanke Catherine BEAUCHEMIN-PINARD.

U kategoriji -100kg nastupila su braća KUMRIĆ. Nakon što je prvo kolo bio slobodan, Marko je u drugom kolu svladao Slovaka Benjamina MATASEJA. U trećem kolu ga je zaustavio Talijan Gennaro PIRELLI koji je završio na petom mjestu. Zlatko Kumrić je poražen u prvoj borbi protiv Kazahstanca Nurlykhana SHARKHANA.

U neuobičajenom rasporedu, kategorija -52kg bila je rezervirana za posljednji dan natjecanja umjesto prvog kako to obično biva. Puljiz je ostvarila pobjedu i poraz, bolja je bila protiv Kanađanke Kelly DEGUCHI, dok je poraz upisala u drugom kolu protiv Larisse PIMENTE (BRA).

Nemilosrdan ždrijeb u kategoriji -70kg već u prvom kolu donosi Japanku za Laru CVJETKO (JK „Solin“). Utana TERADA pobijedila je bivšu viceprvakinju svijeta te završila dan na petom mjestu.

Odgovori

Back to top button