Judo

FOTO Luka Katić zbog ozljede predao finale, pa ga protivnik donio do postolja

U Mariboru do subote traje Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) na kojem će nastupiti više od 4000 natjecatelja iz 48 zemalja.

Među 11 sportova već tradicionalno, svoje mjesto ima i judo. Drugog dana natjecanja najuspješniji je bio Luka KATIĆ (JK „Osijek“) koji je osvojio srebrno odličje.

U finalu kategorije do 66 kg čekao ga je neugodni Gruzijac Mate GVELESIANI, piše na službenoj stranici HJS-a.

No unatoč želji, Katić se ozlijedio koljeno i predao borbu protiv predstavnika Gruzije.

A onda je Gvelesiani napravio je nesvakidašnju gestu. Preskočio je formalnosti oko izlaska na uručenje medalja, te je uhvatio Luku i donio ga do pobjedničkog postolja.

– Osjećam se super, iako sam se nadao da mogu nastupiti u finalu što nisam mogao radi ozljede koljena, ali srebrna medalja, treba biti zadovoljan ipak je ovo „olimpijada“ mladih. U ranijim borbama nekako mi se sve posložilo danas, od taktike, pa se nisam se previše umarao danas i na kraju sve što je bilo dogovoreno s trenerima to je i prikazano na tatamiju – rekao je Luka Katić i dodao:

– Prije odlaska u Maribor znao sam da mogu ostvariti jako velik rezultat, to je judo, ne možeš svako natjecanje biti najbolji. Dogodi se ponekad da se gubi u prvom kolu, nekad si na najvišem postolju. Znao sam da mogu ako se skoncentriram i dobro posložim taktiku sve mogu. Za mjesec dana očekuje me Svjetsko kadetsko prvenstvo u Zagrebu, treba odmoriti nogu, zaliječiti i po mogućnosti dati najbolje od sebe na SP-u.

Sedamnaestogodišnji Osječanin sjajno je otvorio dan ipponom u prvom kolu protiv Volodymyra Nicole YATSKA (LUX), dok je u drugom kolu bio bolji protiv Mađara Szabolcsa KISSA.

U golden score-u četvrtfinala pobjeđuje Moldavca Renata CROITORUA, da bi niz nastavio protiv Portugalca Rodriga JANEIRA.

Odgovori

Back to top button