Judo

Barbara Matić srebrna na Grand Slam turniru u Taškentu

Drugog dana IJF Grand Slama u Taškentu četiri natjecateljice iz Hrvatske su izašle na tatami, doduše samo je Barbara MATIĆ uspjela doći do same završnice, odnosno finalnog bloka.

Barbara se još jednom iz Uzbekistana vraća s medaljom koja je ovaj put srebrnog sjaja, piše na službenoj stranici HJS-a.

U finalu kategorije -70kg MATIĆ se susrela po osmi put protiv Austrijanke Michaele POLLERES, a koliko se dobro obje poznaju govori činjenica da je borba otišla u golden score.

U produžecima borbe POLLERES nakon pregleda snimke sudaca pobjeđuje borbu požrtvovnom tehnikom.

– Stvarno sam zadovoljna sa srebrom na Grand Slamu u Taškentu. Prve tri borbe sam se odlično borila, u finalu je falilo malo snage. S obzirom na prošli tjedan i temperaturu stvarno sam zadovoljna – kazala je Barbara MATIĆ.

Kao prva nositeljica kategorije MATIĆ je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu nakon minute i petnaest sekundi pobjeđuje Idelannis GOMEZ FERIA (CUB) gušenjem.

U četvrtfinalu je sjajno kontrolirala cijelu borbu protiv Martine ESPOSITO (ITA) da bi je na kraju primila u zahvat držanja što joj je donijelo još jednu pobjedu.

U polufinalu pobjeđuje Šveđanku Annu BERNHOLM, prvo je MATIĆ povela borbu nožnom tehnikom, a BERNHOLM do kraja borbe skuplja tri opomene i u konačnici diskvalifikaciju.

U istoj kategoriji nastupila je i Lara CVJETKO koja je poražena u prvoj borbi od Nataliije CHYSTIAKOVE (UKR). U kategoriji -63kg Katarina KRIŠTO upisala je poraz protiv Tamires CRUDE (BRA) dok je bolja od Ive OBERAN bila Francuskinja Agathe DEVITRY.

Odgovori

Back to top button