Boks

Zhilei Zhang: Wilder ima isti stil borbe i uvijek se oslanja na moć u svojoj desnoj ruci

Mnogi će reći kako je Brončani bombarder daleko od onog boksača koji je još prije nekoliko godina, prije drugog meča protiv Tysona Furyja, bio strah i trepet u teškoj kategoriji.

Nakon poraza protiv Kralja Cigana u veljači 2020. kada je ostao bez pojasa WBC-ova prvaka, a potom i u revanšu sljedeće godine, Deontay Wilder imao je samo jedan meč do dvoboja protiv Josepha Parkera prošlog vikenda u Rijadu.

Američki teškaš je u listopadu prošle godine nokautom u prvoj rundi pobijedio Roberta Heleniusa, a nedavno je protiv Novozelanđanina bio gotovo neprepoznatljiv.

Parker je dominirao i jednoglasnom odlukom sudaca uvjerljivo pobijedio Wildera, koji se nekoliko puta našao u problemima, ali se uspio izvući.

Brončani bombarder (43-3-1, 42 KO) je svojim nastupom razočarao fanove, analitičare, ali svoje i svoje kolege, te potencijalne protivnike, jedan od njih je Kinez Zhilei Zhang.

– Borac može lagano pasti, ali će teško ustati. Deontay Wilder je bio na vrhu, a sada je na nekom nižem stupnju svoje karijere. Bit će mu se teško vratiti – rekao je Zhilei Zhang i dodao:

– Wilder ima isti stil borbe i uvijek se oslanja na moć u svojoj desnoj ruci. On je i dalje jako opasan borac i pogodi li protivnika desnom rukom taj će se naći u problemima. Neka se sada odmori, napravi promjene i onda se vrati jači.

Brončani bombarder je nakon poraza u prvim izjavama spominjao kako ‘ne zna ima li i dalje isti žar, te da je pronašao mir u životu’.

No nakon nekoliko prespavanih noći kazao je kako se uskoro namjerava vratiti borbama.

Odgovori

Back to top button